Preberi več

Biser Karibov

Preberi več

Dežela glasbe, plesa in tobaka

Preberi več

HRVAŠKA
Prijava na e-novice
   Se strinjam
DVD S POTOVANJA!
ZA ZGODNJE PRIJAVE!
POPUST ZA SKUPINE!
ZANIMIVA DARILA ZA REDNE STRANKE!
KONTAKTIRAJTE NAS, Z VESELJEM VAM RAZLOŽIMO NAŠE UGODNOSTI!
Pra-pra dedek kubanskega revolucionarja Che Guevare je bil podkralj v Peruju.
Konkvistador Peruja Francisco Pizzaro je bil bratranec Hernanda Corteza, ki je osvojil Mehiko.
Gepardi tečejo 120 km/h, a samo 20 sekund, kar zadostuje za uspešen lov.
Rajski otok Zanzibar nima krokodilov.
Pri hijenah imajo tudi samice penis, ki je bolj navidezen kot za uporabo.
Rdeči kolobusi iz vrst opic živijo samo še v gozdu Jozani na tanzanijskem Zanzibarju.
Kokosova palma lahko živi 100 let, rodna doba pa je 20 let.
Od leta 1830 dalje je vsako leto bilo na zanzibarskem trgu prodanih 10.000 do 30.000 sužnjev.
Ena najbolj sramežljivih živali na območju bibavice je hobotnica.
Največja želva do sedaj je bila iz vrst usnjače, težka kar 752 kg.
Pri nosorogu samo glava tehta 200 kg.
Noj, zebra in žirafa imajo tako močno brco, da z njo lahko ubijejo tudi leva.
Sorodnik afriškega noja je južnoameriški nandu in avstralski emu.
Divji slon poje 230 kg hrane in spije 125 litrov vode.
Največji poznani morski pes je meril 13 metrov in tehtal 15 ton.
Večina slonov spi stoje in le dve do tri ure dnevno.
Sloni se sporazumevajo tudi preko vibracij, ki jih povzročajo pri udarjanje s stopalom ob tla.
Najmlajša mati na svetu je bila 5-letna Lina iz Peruja.
Morski pes plava s povprečno hitrostjo 3 km/h ter maksimalno 95 km/h.
Znameniti svetnik Anton Padovanski je bil po rodu Portugalec.
Kače velikanke lahko pojedo tudi pumo, pekarija ali človeka. Tak obrok jim zadostuje za eno leto.
Italija je največja proizvajalka riža v Evropi.
Sloni hodijo po prstih, pod peto imajo debel sloj maščobe, ki ublaži pritiske teže na gleženj.
Giacomo Casanova veliki lomilec ženskih src je znal skoraj vse tedanje evropske jezike ter je bil najbolj razgledana osebnost 18. stoletja.
Krokodili imajo za nogometno žogo velik želodec, zato jedo malo in velikokrat.
Nekaterim plamencem (flamingo) se barva spreminja glede na vrsto prehrane.
Samo eno potovanje Marca Pola je trajalo 24 let, prepotoval pa je 24.130 km po Daljni Aziji.
Sunset Africa
Sunset Africa
SUNSET AFRICA LTD.
P.O.BOX 14546
ARUSHA, TANZANIJA
Tel: 00386-41-805-962 www.sunsetafricasafari.com
Sunset Peru
Sunset Peru
SUNSET PERU LTD.
Skype:
"sunsetperulimited"
Messanger, e-mail:
#EM#696f646c447673697b6c7e7b697f7b63797c7b67717138747774#EM#
Tel: 0051-84-255-305
GSM: 0051-84-984-702-307
www.sunsetperulimited.com
Viking
TA VIKING,
turistična agencija d.o.o.

Tržaška 2, 1000 Ljubljana
(01) 542 02 25
#EM#696f646c44716771616263656b237d66#EM#
01/542 02 25 01/542 02 25 01/542 02 25
Fax: 01/542 02 26
GSM: 040/233 959
E-pošta: #EM#696f646c44716771616263656b237d66#EM#

Cites
VIETNAMDežela prijaznih ljudiodkrivamo nepoznane kotičke in dediščino
HANOI- GORSKA PLEMENA- SAPHA- HALONG BAY- HUE- HOI AN- DALAT- SAIGON- DELTA MEKONGA
Odhod:
19 dni

Vodi:
    Minka Raquin


1. in 2. dan: Ljubljana- Bangkok- Ho Chi Minh
Zbor potnikov v Tivoliju v Ljubljani, vožnja z avtobusom na eno izmed evropskih letališč. Od tam po opravljenih letaliških formalnostih polet proti JV Aziji. Naslednji dan v popoldanskem času prihod v Ho Chi Minh. Transfer do hotela, nastanitev ter počitek po medcelinskem letu. *Let v Hanoi je možen drugi dan zvečer ali pa tretji dan zjutraj.

3. dan: Hanoi- nočni vlak Lao Cai
Zgodaj zjutraj letalo za vietnamsko severno središče, kamor bomo prispeli ob 9. uri zjutraj. Dan bo namenjen ogledu severne vietnamske prestolnice. Sprehodili se bomo do jezera v centru, najpomembnejših pagod in templjev, obiskali stari del mesta s starinskim pridihom, »tempelj literature«, si pogledali zanimive obrtniške ulice, kjer je vsa konkurenca ene dejavnosti locirana na eni ulici, se sprehodili do mavzoleja Ho Chi Minha, obiskali pisano in živahno tržnico ter tako dodobra spoznali utrip mesta. Zvečer se bomo odpravili na železniško postajo in z nočnim vlakom v gorske predele Vietnama.

4.- 5. dan: Lao Chai- Sapa- Hanoi
2- dnevni izlet v severne gorate predele Vietnama, kjer se nahajajo številna gorska plemena kot so Hmong, Dao, rdeči Zao, Tay itd. Izlet bo namenjen spoznavanju načina življenja, tradicije in posebnosti posameznih gorskih skupin. Obiskali bomo tržnico, preizkusili lokalne kulinarične sposobnosti, ki marsikje temeljijo na vegetarijanski osnovi. Napotili se bomo v okolico Sape, obiskali vasice, občudovali slap ter se podali na razgledne točke s presenetljivimi razgledi na čudovito pokrajino. Med vožnjo proti jugu države bomo lahko opazovali številna riževa polja, majhne vasice, naselja, delo na poljih, maloštevilni cestni promet, preprosto gradnjo družinskih hiš, razigrane otroke itd. Zvečer ob povratku v Hanoi možnost obiska znamenitega gledališča vodnih lutk, kjer igralci v zakulisju stojijo celotno predstavo v vodi ter nam dajejo občutek, da se lutke premikajo po vodi.

6. dan: Hanoi- Halong Bay
Večurna vožnja do zaliva Halong, kjer se bomo podali na vožnjo s čolnom med 3000 kraškimi otoki, ki s svojo lepoto jemljejo sapo in predstavljajo svetovno dediščino, saj sodijo pod UNESCO zaščito. Domačini živijo v mestecu na otoku v neposredni bližini obale, na čolnih v pristanišču ali hišah na vodi med znamenitimi otoki. Glavna dejavnost je ribolov in temu primerna je tudi kulinarična ponudba regije. Nočitev na ladji.

7. dan: Halong Bay- Hanoi- Hue
Vožnja s čolnom med kraškimi otoki, ki so nenaseljeni, saj jih je morje spodjedlo in je nanje nemogoče stopiti, le splezati (seveda s primerno opremo). Postanek na enem izmed otokov ter ogled kraške jame. Ob nadaljevanju vožnje nas bo obkrožala čudovita kraška pokrajina ter nešteto otokov različnih oblik in velikosti. Med vožnjo do Hanoija se bomo ustavili na riževih polji, si pogledali delavnico keramike in znamenitih glinenih vaz. Prevoz na letališče pri Hanoiju in nadaljevanje poti proti Hue-ju.

8. dan: Hue
Hue v osrednjem Vietnamu je versko, kulturno in izobraževalno središče osrednjega dela države. Ogled mesta, sprehod po ruševinah kraljevske palače, kjer bomo spoznali resnico o kraljevskem življenju, nasledstvenih zapletih, razkošju in udobju vladajočega razreda ter verski gorečnosti nekaterih vladarjev dinastije Nguyen. Uživali bomo v čudoviti predstavi tradicionalnih plesov in vietnamske tradicionalne glasbe. V zanimivih barvitih čolnih se bomo zapeljali po reki Perfume, si pogledali eno najlepših pagod te regije ter tudi najbolj ohranjeno grobnico znamenite dinastije Ming Mang, ki je vpeta v lepo urejene vrtove. Dan bo vključeval tudi palačo devetih kraljevskih žar, devetih svetih topov, barvito tržnico ... Privoščili si bomo kosilo z vietnamskimi specialitetami, da spoznamo dežele tudi preko kulinarike.

9. dan: Hue- Danang- Hoi An
V dopoldanskem času se bomo z avtobusom podali na pot do starodavnega trgovskega pristanišča danes mesteca z dušo. Vozili se bomo po panoramski cesti, ki nam omogoča lep razgled na gorato zaledje kot tudi čudovito vietnamsko morje z nekaterimi otoki in obalnimi letovišči. Obiskali bomo razstavo kulture Cham, kjer se bomo preko arheoloških najdb naučili osnove hinduistične mitologije. Videli bomo znamenito Kitajsko plažo, ki vse bolj postaja letovišče petičnih gostov in premožnih domačinov. Manjkal ne bo niti kratek vzpon do jamskega Bude, obisk delavnic pod Marmorno goro ter prvi ritual darovanja v templju. Sprehod od japonskega pokritega mostu, čez stari del mesta do glavne tržnice. Možnost kosila ali večerje v eni izmed restavracij ob izlivu reke. Nočitev.

10. dan: Hoi An- My Son- Hoi An
Dan bomo posvetili dinastiji Cham, ki je ključnega pomena za osrednji Vietnam. Posedeli bomo ob predstavi tradicionalne Cham kulture, saj se je do danes ohranila tako glasba, plesi kot tudi tradicionalna oblačila. Polni vtisov se bomo odpravili v nekdanjo prestolnico My son, kjer je živela dinastija Cham in kjer še danes ne morejo odkriti gradbene tehnike prednikov. Nekateri verjamejo, da so objekte zgradili iz opeke, potem pa jih sežgali. Tu so shranjeni tudi posmrtni ostanki dinastije, ki predstavlja zgodovino Vietnama med 4.- 13. stoletjem. Ob povratku v Hoi An si bomo pogledali enega najlepših mestnih templjev, se seznanili z domačimi obrtmi kot je izdelovanje glinenih izdelkov, dežnikov, rezbarij in vietnamske verzije gobelinov. Tudi ta dan si bomo privoščili okusno vietnamsko kosilo s pogledom na reko. Popoldne se bomo odpravili na vožnjo s čolnom po okolici Hoi An-a, kjer ribiči lovijo na preprost a za nas zelo zanimiv način. Nočitev.

11. dan: Hoi An- Nha Trang
Dopoldan se bomo odpravili na letališče in poleteli v Nha Trang. Transfer v hotel, nastanitev ter nato prosto popoldne za samostojne oglede. Lahko pa se boste z čolnom odpravili na prikupne tri otoke, kjer boste hranili opice, jelene in druge živali. Za vse, ki počitka ne boste potrebovali, predlagamo sprehod do znamenitega spomenika, ki je postal simbol mesta, mestne stolnice ter največjega budističnega svetišča, kjer so prikazane poslikave iz življenja svetega Bude, na vrhu hriba pa tudi velik spomenik sedečega Bude. Sprehodili se bomo po tipično domačinskem delu mesta, do ulic z zasebnimi hišami ter tudi do turističnega dela mesta, kjer se pokaže, da ima Nha Trang trojni obraz, verskega, lokalnega in turističnega. Nočitev.

12. dan: Nha Trang- Dalat
Vožnja do gorske postojanke Dalat, kjer je za sprehod po mestu potrebno kar nekaj kondicije, saj so vse ulice izredno strme. Pravijo mu tudi francosko mesto v vietnamskih hribih. Leži na 1475 metrih nadmorske višine in predstavlja drugačno a izredno zanimivo podobo Vietnama. Arhitektka Hang Nga je doštudirala v Moskvi in se po študiju vrnila v Dalat, kjer je zgradila presenetljivo »noro hišo«, ki se je boji večina domačinov. Prestrašeni ali presenečeni bomo od »nore hiše« nadaljevali pot do lepo urejenega francoskega predela, do delavnice kadil, kjer boste lahko preverili kako spretni ste. Sledi sprehod do jezera Paradise s templjem, »piščančje vasi«, ki je dobila ime po legendi in jo ob vhodu krasi podoba ogromnega petelina, osvežujoč sprehod do slapa Prenn ter za konec še obisk Doline zaljubljencev.

13. dan: Dalat- Ho Chi Minh city- tuneli Cu Chi
Zjutraj polet v glavno mesto Vietnama – Saigon oziroma po novem Ho Chi Minh. Poldnevni izlet v okolico Saigona, kjer se bomo seznanili s potekom vietnamske vojne, vzroki za pričetek vojne ter posledicami za današnji Vietnam. Presenetljivo globoko izkopani tuneli (tudi do 8 metrov globoko) merijo danes 200 km in so jih začeli kopati v času boja proti Francozom (1948) ter nadaljevali v času vietnamske vojne. V tunelih se je odvijalo vse življenje od rojstev, bolnišnice, kuhinje, vojaškega skladišča itd. Rovi so bili dovolj visoki le za plazenje, ne pa tudi hojo. Vsakodnevno je v njih bivalo 5000 Vietkongovcev, možno pa je bilo bivanje celo 16.000 glave vojske. Orientacijski sprehod po Ho Chi Minhu in ogled znamenitosti kot je notredamska stolnica, tržnica, pagode, templji, predsedniška palače, muzeji itd. Nočitev.

14.- 15. dan: Ho Chi Minh city- delta Mekong- Ho Chi Minh city
Odpravili se bomo na dvodnevni izlet v delto reke Mekong, ki zaradi svoje širine na določenih bregovih daje občutek morja in ne reke. Z motornim čolnom se bomo odpravili na enega izmed manjših in manj obiskanih otokov, kjer se kljub bližini velikega mesta kot je Saigon vidi ohranjeno tradicionalno življenje. Transport na reki se odvija kot nekoč, enako velja za manjše kanale, po katerih se bomo peljali s čolnom na vesla, manjkala ne bo restavracija na kanalu s čudovito ponudbo ribjih jedi kot tudi obrat domačih slaščic, ogled izdelave, mešanja različnih okusov, pokušina tropskega sadja, obisk vaške tržnice z izjemno ponudbo rib, sadja, zelenjave in drugih pridelkov in izdelkov.

16. dan: Ho Chi Minh city- Kambodža
V dopoldanskem času polet v manj poznano in še vedno na nek način skrivnostno Kambodžo, ki je pred mnogimi stoletji kraljevala v prostoru JV Azije. Nastanili se bomo v izhodiščnem mestu Siem Reap, se sprehodili po ulicah živahnega mesta za prvo spoznavanje kamboške tradicije, načina življenja in običajev.

17.- 18. dan: ogled Angkor Wata- Bangkok
V dopoldanskem času se bomo odpravili na raziskovanje največje budističnega templja na svetu, gre za svetovno znani kompleks templjev pod imenom Angkor Wat, kjer se templji in svetišča nahajajo na razdalji 100 metrov ali kilometer in več. Eden izmed njih je bil zgrajen samo za uporabo vladarja, sprehod po njem nam bo vzel več kot dve uri časa, saj gre za neverjetne dimenzije skupaj z vrtom in vodnimi površinami. Manjkale ne bodo niti pagode nasmejanih obrazov, seznanili se bomo z verovanjem, skrivnostnim izginotjem kompleksa z zemljevidov ter njegovim ponovnim odkritjem. Ker gre za izjemno velik obseg, bomo tem ogledom namenili cela dva dni. Drugi dan popoldne je predviden zasebni transfer iz Siem Reapa preko kambodžijske meje po vzhodni ravninski Tajski do letališča v Bangkoku. Po opravljenih letaliških formalnostih, mednarodni polet proti Evropi.

19. dan: Evropa
V popoldanskem času prihod na eno izmed evropskih letališč, od tam organiziran transfer nazaj v Slovenijo.

Cena: 
2.550 € na osebo (pri minimalno 15 potnikih)
2.750 € na osebo (pri minimalno 10 potnikih)
3.250 € na osebo (pri minimalno 6 potnikih)

Zgodnje prijave!
Pogoj za zagotovitev predvidene cene letalske karte, cene potovanja in kvalitetne izpeljave programa je pravočasna prijava potnikov!

Cena vključuje:
• letalsko karto do Hanoi-a v ekonomskem razredu z letališkimi taksami,
• letališki transfer do Benetk in nazaj (v kolikor je drugo letališče sledi doplačilo),
• letališke transferje (v Vietnamu),
• 1 x letališki transfer v Kambodži,
• 3 x notranji let po programu,
• vse obroke kot je predvideno po programu (14 x),
• prevoze po programu z vlakom, ladjo in avtobusom
  (v primeru majhne skupine s kombijem- 10 pax),
• nočitve z zajtrkom v dvoposteljnih sobah s kopalnico v hotelih (3*),
• vse oglede predvidene po programu,
• izlet v Sapo, izlet v Halong Bay, 1-dnevni izlet My Son, Cu Chi,
• 2-dnevni izlet v delto reke Mekong,
• pokušino tropskega sadja, slaščic, kačjega vina,
• zasebni čoln za oglede Hue, Hoi An
  (če je skupina premajhna, se nam pridružijo drugi gosti),
• storitve lokalnega vodnika (kjer je obvezen),
• vse vstopnine za oglede po programu,
• 50-minutni DVD s potovanja*,
• profesionalno vodenje potovanja (slovenski vodnik z licenco GZS, ne spremljevalec),
• profesionalno organizacijo in izvedbo potovanja ter DDV;

*DVD s potovanja: v dolžini 50 minut z glavnimi znamenitostmi in najlepšimi spomini s potovanja. Posnetki so narejeni s kvalitetno kamero, opremljeni s tipično glasbo, napisi ter osnovnim tekstom. DVD ploščki so poslikani ter ovitek potiskan. Ker so izdelani za vsako potovanje posebej, ga potniki prejmejo po potovanju (čas montaže in izdelave je odvisen od visoke sezone).

Cena ne vključuje:
• osebnih nakupov,
• vstopnin, ostalih obrokov (cca. 60€) in dodatnih izletov (ki niso po programu),
• taksijev (cca. 10€),
• cepljenja,
• vize in izstopne letališke takse (oboje plačljivo na licu mesta),
• vse kar ni izrecno navedeno pod vključeno v ceno;

Doplačila (po želji):
• prevoz na letališče razen Benetk (cena odvisna od števila prijavljenih),
• takoj ob prijavi riziko odpovedi potovanja
  (3,971% od vrednosti aranžmaja za enostavni paket ali 
   5,553% od vrednosti aranžmaja za širše kritje),
• turistično zavarovanje z asistenco v tujini
  (18,99 € za osnovni A paket, do 28,48 € za širši paket),
• enoposteljna soba 460 €;

Najmanjše število potnikov: 6

Opomba:
• Splošni potovalni pogoji in navodila za potovanje so sestavni del tega programa.
• Pridržujemo si pravico do spremembe cene v primeru sprememb v menjalniškem tečaju (izračun je bil narejen dne 10.02.2019).
• Pridržujemo si pravico do spremembe cene v primeru podražitev prevozov, letalskih storitev in/ali letaliških taks.
• Pridržujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov in izletov, pri čemer bosta vsebina potovanja in kvaliteta ostala nespremenjena.
• V primeru tehničnih težav in okvare video opreme, si pridržujemo pravico, da DVD s potovanja zamenjamo s splošnim DVD-jem te države.
• Prijavljeni potniki prejmejo natančna navodila (4 x A4 format, drobni tisk) za pripravo na potovanje z vsemi praktičnimi in koristnimi informacijami.
• Popust za otroke je odvisen od datuma prijave, starosti otroka in nastanitve (samostojno ležišče ali ne). Popust se izračuna na povpraševanje. 

Organizator potovanja je Turistična agencija Meridian d.o.o., Ljubljana.