Preberi več

Biser Karibov

Preberi več

Dežela glasbe, plesa in tobaka

Preberi več

HRVAŠKA
Prijava na e-novice
   Se strinjam
DVD S POTOVANJA!
ZA ZGODNJE PRIJAVE!
POPUST ZA SKUPINE!
ZANIMIVA DARILA ZA REDNE STRANKE!
KONTAKTIRAJTE NAS, Z VESELJEM VAM RAZLOŽIMO NAŠE UGODNOSTI!
Pra-pra dedek kubanskega revolucionarja Che Guevare je bil podkralj v Peruju.
Konkvistador Peruja Francisco Pizzaro je bil bratranec Hernanda Corteza, ki je osvojil Mehiko.
Gepardi tečejo 120 km/h, a samo 20 sekund, kar zadostuje za uspešen lov.
Rajski otok Zanzibar nima krokodilov.
Pri hijenah imajo tudi samice penis, ki je bolj navidezen kot za uporabo.
Rdeči kolobusi iz vrst opic živijo samo še v gozdu Jozani na tanzanijskem Zanzibarju.
Kokosova palma lahko živi 100 let, rodna doba pa je 20 let.
Od leta 1830 dalje je vsako leto bilo na zanzibarskem trgu prodanih 10.000 do 30.000 sužnjev.
Ena najbolj sramežljivih živali na območju bibavice je hobotnica.
Največja želva do sedaj je bila iz vrst usnjače, težka kar 752 kg.
Pri nosorogu samo glava tehta 200 kg.
Noj, zebra in žirafa imajo tako močno brco, da z njo lahko ubijejo tudi leva.
Sorodnik afriškega noja je južnoameriški nandu in avstralski emu.
Divji slon poje 230 kg hrane in spije 125 litrov vode.
Največji poznani morski pes je meril 13 metrov in tehtal 15 ton.
Večina slonov spi stoje in le dve do tri ure dnevno.
Sloni se sporazumevajo tudi preko vibracij, ki jih povzročajo pri udarjanje s stopalom ob tla.
Najmlajša mati na svetu je bila 5-letna Lina iz Peruja.
Morski pes plava s povprečno hitrostjo 3 km/h ter maksimalno 95 km/h.
Znameniti svetnik Anton Padovanski je bil po rodu Portugalec.
Kače velikanke lahko pojedo tudi pumo, pekarija ali človeka. Tak obrok jim zadostuje za eno leto.
Italija je največja proizvajalka riža v Evropi.
Sloni hodijo po prstih, pod peto imajo debel sloj maščobe, ki ublaži pritiske teže na gleženj.
Giacomo Casanova veliki lomilec ženskih src je znal skoraj vse tedanje evropske jezike ter je bil najbolj razgledana osebnost 18. stoletja.
Krokodili imajo za nogometno žogo velik želodec, zato jedo malo in velikokrat.
Nekaterim plamencem (flamingo) se barva spreminja glede na vrsto prehrane.
Samo eno potovanje Marca Pola je trajalo 24 let, prepotoval pa je 24.130 km po Daljni Aziji.
Sunset Africa
Sunset Africa
SUNSET AFRICA LTD.
P.O.BOX 14546
ARUSHA, TANZANIJA
Tel: 00386-41-805-962 www.sunsetafricasafari.com
Sunset Peru
Sunset Peru
SUNSET PERU LTD.
Skype:
"sunsetperulimited"
Messanger, e-mail:
#EM#696f646c447673697b6c7e7b697f7b63797c7b67717138747774#EM#
Tel: 0051-84-255-305
GSM: 0051-84-984-702-307
www.sunsetperulimited.com
Viking
TA VIKING,
turistična agencija d.o.o.

Tržaška 2, 1000 Ljubljana
(01) 542 02 25
#EM#696f646c44716771616263656b237d66#EM#
01/542 02 25 01/542 02 25 01/542 02 25
Fax: 01/542 02 26
GSM: 040/233 959
E-pošta: #EM#696f646c44716771616263656b237d66#EM#

Cites
TAJSKABlesteči azijski tigerprogram plod dolgoletnih izkušenj
BANGKOK- PLAVAJOČA TRŽNICA- KANCHANABURI- MOST NA REKI KWAI- AYUTHAYA- CHIANG MAI- ZLATI TRIKOTNIK- DOLGOVRATKE- PHITSANULOK- PATTAYA
Odhod:
16.01.2020 / 13 dni

Vodi:
    


1. dan: Ljubljana- Benetke
Ob dogovorjeni uri organiziran transfer iz Ljubljane na letališče v Benetkah (ali drugo evropsko letališče), od koder bo v popoldanskih urah polet proti Tajski. Obroki na letalu.

2. dan: Bangkok
Obroki na letalu, popoldan pristanek na bangkokškem letališču, po opravljenih letaliških formalnostih pa se bomo odpeljali v center mesta ter se nastanili. Kratek predah, nato sprehod čez popotniški turistični del, prvo spoznavanje tajskih navad, mestnega vrveža, kjer je pred leti bila najbolj prodajana majica z napisom ''Preživel sem promet v Bangkoku'', pokušina prvih tipičnih tajskih prigrizkov in pijač. Poiskali bomo okusni kokosov puding, bananino sladico v bananinem listu, tapiokine kroglice, svinjino v riževi palačinki ter številne druge tajske specialitete. Večerja in nočitev.

3. dan: Kanchanaburi- plavajoča tržnica- Most na reki Kwai
Po zajtrku se bomo odpravili na plavajočo tržnico Damnoen Saduak. Še pred dobrimi stotimi leti Tajska ni imela cest, pač pa samo kanale, ki so povezovali reke, zato so v glavnem poznali rečni promet in razvili številne plavajoče tržnice. Na eni izmed njih se bomo s čolni na vesla zapeljali po kanalih tržnice ter imeli možnost nakupa spominkov. Poiskali bomo različne vrste tropskega sadja ter jih tudi poizkusili. Sledila bo vožnja do doline reke Kwai, kjer si bomo ogledali muzej o gradnji železnice smrti v 2. svetovni vojni, ki je ob izgradnji terjala več tisoč življenj vojnih zapornikov. Del železnice še danes obratuje, zato se bomo z njo tudi popeljali in si ogledali najlepši predel železnice, kjer je na eni strani strma stena, na drugi pa prepad do doline reke Kwai. Ob prihodu v Kanchanaburi še postanek na znamenitem mostu na reki Kwai, po katerem so posneli istoimenski film ''Most na reki Kwai''. Zvečer bodo vsi željni novih znanj imeli možnost sodelovati na kuharskem tečaju, spoznati skrivnosti tajske kuhinje ter si ob navodilih odlične kuharice sami pripraviti prvo tajsko večerjo. Za vse ostale večerja v lokalni restavraciji s tipičnimi tajskimi specialitetami (večerja bo enaka kot na kuharskem tečaju, le da jo bodo pripravili spretni tajski kuharji). Nočitev v idiličnem turističnem kompleksu.

4. dan: Kanchanaburi- Ayuthaya- Sever Tajske

Po zajtrku se bomo odpravili na ogled razkošne poletne rezidence tajskih kraljev Bang Pa In, se povzpeli na Pisani stolp, ki so ga uporabljali za opazovanje slonov preden so začeli z lovom, se sprehodili po Kitajski palači, ki jo je postavila kitajska skupnost za darilo tajskemu kralju, manjkala ne bo palača, kjer je bil na obisku tudi Napoleon ter številni drugi pomembni vladarji in ogled palače, ki jo kraljeva družina uporablja še danes. Sledila bo vožnja do nekdanje prestolnice Ayuthaye, ki je bila prestolnica kraljestva kar 417 let in na višku svoje moči večja in razkošnejša kot večina tedanjih evropskih prestolnic. Ogled mesta, na katerem bomo izvedeli o posebnih trgovskih pravilih, visokih davkih, navihanosti tujih trgovcev in izjemni vzvišenosti kraljev, ki so se smatrali za vsemogočne. Obiskali bomo nekdanjo kraljevo rezidenco, kjer so v 18. stoletju celo sloni jedli iz zlatih posod, danes pa jo krasijo 3 glavne pagode, posvečene ayuthayskim kraljem. V templju Mongkhon Bopit bomo videli, da imajo budisti sto in en izviren način darovanja, vsako darovanje pa ima veliko simbolike. Poiskali bomo svojo srečno številko, budistično napoved prihodnosti ter si pogledali pomen ''treh draguljev'' v budizmu. V templju se bomo seznanili z osnovami budizma, njegovim izvorom ter življenjsko zgodbo Bude. Obiskali bomo tudi vedno živahno tržnico, poiskali tipične slaščice, manj znane pridelke, se sprehodili čez ribjo in mesno tržnico, itd. Vožnja (s spalnikom) na sever Tajske, kjer domujejo številna gorska plemena.

5. dan: Chiang Mai
Po zajtrku si bomo ogledali farmo slonov, njihovo jutranje kopanje in predstavo, kjer nam bodo pokazali svoje risarske, glasbene, plesne in nogometne sposobnosti ter še celo vrsto drugih vragolij. Odpravili se bomo na jahanje slonov in izvedeli nešteto podrobnosti o njih. Sloni namreč hodijo po prstih, si zapomnijo do 200 posameznikov, znajo jokati, dnevno pridelajo dovolj metana za ogrevanje ene hiše in še in še. Postanek na kačji farmi, kjer si bomo ogledali predstavo s kobrami, pitonom, vodnimi kačami, itd. Kratek sprehod po farmi in možnost ogleda terarijev. Sledi ogled tajskih orhidej, ki so ene najlepših na svetu. Na poti v Chiang Mai še postanek v Tigrovem kraljestvu, kjer bo prosto za kosilo, oziroma za vse pogumne, možnost ne samo ogleda tigrov, pač pa tudi neposrednega stika v eni izmed ogromnih odprtih kletk. Tigri so izjemno veličastne živali, stik z njimi je zagotovo eno najlepših doživetij sploh. Popoldan se bomo odpravili na razgledno točko Doi Suthep, od koder bomo videli ''rožo severa'' kot imenujejo Chiang Mai. Zlato pagodo so zgradili po tem, ko so iskali primeren kraj za relikvije Bude. Beli slon, ki je še posebej čaščen med Tajci in sodi med kraljeve slone, je izbral goro Suthep. Zvečer se bomo odpravili na tradicionalno večerjo z specialitetami severne Tajske, tradicionalnim tajskim plesom ter predstavo gorskih plemen. Nočitev.

6. dan: Chiang Rai- Zlati trikotnik- Chiang Mai

Po zajtrku se bomo odpravili na obisk h gorskim plemenom. Obiskali bomo svetovne znane dolgovratke, ki že v rani mladosti dobijo medeninaste obročke okoli vratu, s katerimi počasi, a vztrajno podaljšujejo svoje vratove. Tradicija se je razvila kot zaščita pred zvermi in tudi kot lepotni dodatek. V vasici dolgovratk so nastanjene tudi izjemno zanimive dolgouhke. Obiskali bomo vasico Akha, katere pleme Tajci zaradi pomanjkljive tradicionalne obleke kličejo ''divjaki''. Akha oblačila so rezultat čudovite legende o izvoru plemena. Še obisk kitajskega plemena, ki je slovelo predvsem po proizvodnji opija. Kosilo ob reki Mekong, nato ogled muzeja opija in tromeje ''Zlati trikotnik'', kjer se bomo zapeljali s čolnom ter dodobra spoznali sporno območje največje proizvodnje opija na svetu. Vožnja v Chiang Mai. Zvečer se bomo odpravili na sprostitev in si privoščili tradicionalno tajsko masažo, nato obisk znamenite nočne tržnice, ki je pravi raj za nakupe. Nočitev.

7. dan: Chiang Mai- Phitsanulok
Po zajtrku bomo obiskali več tajskih obrtniških delavnic, si me drugim pogledali proizvodnjo nakita z dragimi kamni, izjemne rezbarske sposobnosti domačinov, izdelavo tajskih dežnikov, pahljač in tajske svile. Tajska svila je tesno povezana z zgodbo ameriškega komandosa, kasneje poslovneža, Jhima Thompsona. V vseh delavnicah si bomo pogledali proizvodnjo in si vzeli nekaj časa tudi za nakupe. Ogledali si bomo tudi muzej gorskih plemen in predstavitev njihovega izvora, tradicionalnih oblek, plesa, tipičnih običajev, glasbenih inštrumentov, itd. Zvečer se bomo sprehodili po znameniti, obsežni in zelo pisani nočni tržnici z raznovrstnimi izdelki, ki je pravi raj za nakupe.

8. dan: Phitsanulok
Po zajtrku se bomo peljali mimo riževih polj, nasadov longkana, bananovcev ter čez tropski deževni gozd do Phitsanuloka, kamor bomo prispeli popoldan. Po prihodu ogled Phitsanuloka, ki si je skozi zgodovino uspel izboriti naziv prestolnice za 25 let. Ogledali si bomo kipec Bude, ki so ga največkrat uporabili za izdelavo kopije. Kipci Bude so narejeni v treh osnovnih položajih: ležečem, sedečem in stoječem. Predvsem pri zadnjih dveh ločimo več kot sto različnih položajev, ki vsak zase simbolizira pomemben del bodisi Budinega življenja, bodisi njegovega nauka. Nekatere izmed položajev si bomo ogledali in njihovo simboliko tudi razložili. Obisk delavnice, kjer izdelujejo bronaste kipce Bude in jih prodajajo po celi državi. V večernih urah se bomo z rikšami odpravili na vožnjo po mestu. Peljali se bomo mimo mošeje do majhne stojnice z raznovrstnimi insekti, kjer bo možno močne beljakovinske prigrizke tudi poskusiti, prav tako pa tudi znamenito riževo žganje, tipično za tajsko podeželje. Sledi vožnja do nočne tržnice in zelo posebne restavracije z imenom ''Leteča zelenjava''. Gre za posebno restavracijo, kjer posebno vrsto zelenjave najprej pripravijo v voku, nato vržejo na 5-6 metrov oddaljeni oder, kjer jo natakar ujame na krožnik in prinese na mizo. Večerja, vožnja s spalnikom v osrčje države.

9. dan: Bangkok- Pattaya
Prihod v prestolnico je predviden v zgodnjih jutranjih urah. Vožnjo na zahodno tajsko obalo bomo popestrili z zgodbo o prvih siamskih dvojčkih, ki sta se rodila na Tajskem in zaslovela v ZDA. Manjkala ne bo predstavitev kraljeve družine, ki je med domačini še vedno zelo priljubljena. Naš dnevni cilj je nekdanja ribiška vasica, ki se je zaradi vpliva vietnamske vojne razrasla v poznano turistično destinacijo Pattaya. Popoldan prosto za kopanje, sončenje, samostojne oglede in raziskovanja, masaže, nakupe itd. Zvečer je možen tudi ogled izjemno zanimive, razkošne in ekstravagantne predstave, neke vrste kabareta, kjer nastopa več deset plesalk in plesalcev v dragih, razkošnih kostumih pred idejno krasno zasnovano scensko postavitvijo (doplačilo).

10. dan: Pattaya
Zajtrk in prosto za enodnevne počitnice, kopanje, sončenje, nakupovanje spominkov ali počitek. Pattaya ima raznovrstne restavracije, izmed katerih najbolj izstopajo tiste s prvovrstno morsko hrano, bodisi tipično tajsko ali mednarodno. Naš hotel nam nudi prijeten bazen z ležalniki na soncu ali v senci, manjšim barom ob bazenu in možnostjo masaže. Za vse željne avanture, so na pet minut oddaljeni plaži številni ponudniki vodnih sani, motornih čolnov, smučanja na vodi, itd. Proti doplačilu se lahko odpravite na bližnji rajski otok s čudovito peščeno plažo in možnostjo kopanja v idiličnem morju. Dan lahko preživite tudi tako, da najamete taksi in se odpeljete do ene izmed turističnih atrakcij Pattaye, kot je čudovit akvarij, kjer na vsako uro hranijo različne živali, pri določenih pa se lahko oblečete v neoprensko obleko in osebju pomagate pri hranjenju. Zanimive so tudi farme, kot so krokodilja, kačja, slonja, vse s predstavo in številnimi nenavadnimi triki. Mesto premore tudi svojo plavajočo tržnico, ki je razdeljena na regije in kjer se vsakodnevno lahko vidi tradicionalne plese, običaje, se sprehaja med številnimi stojnicami ali preizkuša tipično hrano. Zvečer je možno obiskati znamenito in vedno živahno rdečo četrt, kjer ne manjka glasbe, restavracij, barov, skratka vsega, kar nočno življenje po navadi nudi. Konec dneva nam ne preostane nič drugega kot le še nočitev in priprava na odhod.

11.- 12. dan: Pattaya- Bangkok
Po zajtrku se bomo odpravili na ogled zgodovinsko najpomembnejšega dela prestolnice Bangkoka. Ogledali si bomo Veliko palačo, prvo kraljevo rezidenco v prestolnici, ki je služila kot domovanje in za protokol dinastiji Chakri, iz katere izhaja tudi današnji kralj. Pogledali si bomo najbolj čaščeni kipec Bude na Tajskem, ki mu pravijo Smaragdni Buda in muzej, kjer hranijo nakit, orožje in druge osebne predmete kraljeve družine ter tudi zibelko, ki jo še danes uporabljajo ob rojstvu kraljevih družinskih članov. Sledi ogled slavnega templja Wat Pho, ki predstavlja center medicine in tajske masaže, obiskovalci pa ga poznajo po najdaljšem ležečem kipcu Bude. Kratka vožnja s trajektom na drugo stran kraljeve reke Chao Phraye ter ogled Templja Vzhajajočega sonca, kjer se je razvoj same prestolnice sploh začel. Sledil bo sprehod po čudovitih kraljevskih sobah, kjer je živela kraljeva družina vrsto let. Danes je palača obnovljena v vsem svojem sijaju, premore številne osebne predmete kralja in drugih članov kraljeve družine, kot tudi darila tujih predstavnikov, porcelana, lovskih trofej itd. Gre za eno najlepših tajskih kraljevih palač, za mnoge najpomembnejšo takoj za Veliko palačo, saj je po marsičem edinstvena. Obiskali bomo tudi palačo princese, kjer hranijo zbirko fotografij kraljeve družine pri številnih po kraljevi tradiciji zelo pomembnih običajih kot je rojstvo prestolonaslednika, kronanje, državne obletnice, poroke itd. Pot nas bo vodila tudi na ogled zbirke razkošnih kraljevih kočij. Popoldan drugi dan nam ostane še nekaj časa za nakupe, samostojno raziskovanje in oglede, tajsko masažo itd., nato pa vožnja na letališče v Bangkoku kamor bomo prispeli 3 ure pred večernim poletom. Po opravljenih letaliških formalnostih bo sledil let nazaj domov.

13. dan: Bangkok- Ljubljana
Polet, obroki na letalu in po pristanku v popoldanskih urah transfer proti Ljubljani.


Cena:
1.980 € na osebo (pri minimalno 15 potnikih)
2.190 € na osebo (pri minimalno 10 potnikih)
2.450 € na osebo (pri minimalno 5 potnikih)

Zgodnje prijave!
Pogoj za zagotovitev predvidene cene letalske karte, cene potovanja in kvalitetne izpeljave programa je pravočasna prijava potnikov!

Cena vključuje:
• letalski prevoz v ekonomskem razredu do/iz Bangkoka in letališke pristojbine,
• prevoz po programu (kombinacija zasebni avtobus in železnica na večjih razdaljah (v primeru manjše skupine 11- 14 oseb zasebni kombi)),
• nočitve z zajtrkom v 1/2 sobah s kopalnico in klimo (Kanchanaburi – družinski hoteli, ostalo srednji razred hotelov brez kategorizacije, vsi hoteli v centru mesta),
• izlete po programu (razen v Pattayi),
• vse po programu predvidene vstopnine,
• tradicionalno večerjo Khantok s plesno predstavo,
• 2 x kosilo, 1 x navadno večerjo,
• 1 uro tradicionalne tajske masaže,
• storitve lokalnega vodnika na Tajskem – obvezen po zakonu,
• profesionalno vodenje potovanja (slovenski vodnik z licenco GZS, ne spremljevalec),
• profesionalno organizacijo in izvedbo potovanja ter DDV;

Cena ne vključuje:
• vse kar ni izrecno navedeno pod vključeno v ceno;

Doplačila (po želji):
• prevoz na letališče (cena odvisna od števila prijavljenih),
• takoj ob prijavi zavarovanje rizika odpovedi
  (3,971% od vrednosti aranžmaja za enostavni paket),
• turistično zavarovanje z asistenco v tujini
  (cca. 14,98 € za osnovni A paket, do 22,48 € za širši paket),
• enoposteljna soba 170€;

Najmanjše število potnikov: 5


Opomba:
• Splošni potovalni pogoji in navodila za potovanje so sestavni del tega programa.
• Pridržujemo si pravico do spremembe cene v primeru sprememb v menjalniškem tečaju (izračun je bil narejen dne 10.02.2019).
• Pridržujemo si pravico do spremembe cene v primeru podražitev prevozov, letalskih storitev in/ali letaliških taks.
• Pridržujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov in izletov, pri čemer bosta vsebina potovanja in kvaliteta ostala nespremenjena.
• Pred potovanjem potniki prejmejo natančna in podrobna navodila (4 x A4 format, drobni tisk) za pripravo na potovanje z vsemi praktičnimi in koristnimi informacijami.

Organizator potovanja je Turistična agencija Meridian d.o.o., Ljubljana.