Preberi več

Biser Karibov

Preberi več

Dežela glasbe, plesa in tobaka

Preberi več

HRVAŠKA
Prijava na e-novice
   Se strinjam
DVD S POTOVANJA!
ZA ZGODNJE PRIJAVE!
POPUST ZA SKUPINE!
ZANIMIVA DARILA ZA REDNE STRANKE!
KONTAKTIRAJTE NAS, Z VESELJEM VAM RAZLOŽIMO NAŠE UGODNOSTI!
Pra-pra dedek kubanskega revolucionarja Che Guevare je bil podkralj v Peruju.
Konkvistador Peruja Francisco Pizzaro je bil bratranec Hernanda Corteza, ki je osvojil Mehiko.
Gepardi tečejo 120 km/h, a samo 20 sekund, kar zadostuje za uspešen lov.
Rajski otok Zanzibar nima krokodilov.
Pri hijenah imajo tudi samice penis, ki je bolj navidezen kot za uporabo.
Rdeči kolobusi iz vrst opic živijo samo še v gozdu Jozani na tanzanijskem Zanzibarju.
Kokosova palma lahko živi 100 let, rodna doba pa je 20 let.
Od leta 1830 dalje je vsako leto bilo na zanzibarskem trgu prodanih 10.000 do 30.000 sužnjev.
Ena najbolj sramežljivih živali na območju bibavice je hobotnica.
Največja želva do sedaj je bila iz vrst usnjače, težka kar 752 kg.
Pri nosorogu samo glava tehta 200 kg.
Noj, zebra in žirafa imajo tako močno brco, da z njo lahko ubijejo tudi leva.
Sorodnik afriškega noja je južnoameriški nandu in avstralski emu.
Divji slon poje 230 kg hrane in spije 125 litrov vode.
Največji poznani morski pes je meril 13 metrov in tehtal 15 ton.
Večina slonov spi stoje in le dve do tri ure dnevno.
Sloni se sporazumevajo tudi preko vibracij, ki jih povzročajo pri udarjanje s stopalom ob tla.
Najmlajša mati na svetu je bila 5-letna Lina iz Peruja.
Morski pes plava s povprečno hitrostjo 3 km/h ter maksimalno 95 km/h.
Znameniti svetnik Anton Padovanski je bil po rodu Portugalec.
Kače velikanke lahko pojedo tudi pumo, pekarija ali človeka. Tak obrok jim zadostuje za eno leto.
Italija je največja proizvajalka riža v Evropi.
Sloni hodijo po prstih, pod peto imajo debel sloj maščobe, ki ublaži pritiske teže na gleženj.
Giacomo Casanova veliki lomilec ženskih src je znal skoraj vse tedanje evropske jezike ter je bil najbolj razgledana osebnost 18. stoletja.
Krokodili imajo za nogometno žogo velik želodec, zato jedo malo in velikokrat.
Nekaterim plamencem (flamingo) se barva spreminja glede na vrsto prehrane.
Samo eno potovanje Marca Pola je trajalo 24 let, prepotoval pa je 24.130 km po Daljni Aziji.
Sunset Africa
Sunset Africa
SUNSET AFRICA LTD.
P.O.BOX 14546
ARUSHA, TANZANIJA
Tel: 00386-41-805-962 www.sunsetafricasafari.com
Sunset Peru
Sunset Peru
SUNSET PERU LTD.
Skype:
"sunsetperulimited"
Messanger, e-mail:
#EM#696f646c447673697b6c7e7b697f7b63797c7b67717138747774#EM#
Tel: 0051-84-255-305
GSM: 0051-84-984-702-307
www.sunsetperulimited.com
Viking
TA VIKING,
turistična agencija d.o.o.

Tržaška 2, 1000 Ljubljana
(01) 542 02 25
#EM#696f646c44716771616263656b237d66#EM#
01/542 02 25 01/542 02 25 01/542 02 25
Fax: 01/542 02 26
GSM: 040/233 959
E-pošta: #EM#696f646c44716771616263656b237d66#EM#

Cites
PERUDežela tisočerih obrazovvsebinsko najbogatejši program v Sloveniji
LIMA- PISCO- NP PARACAS- BALLESTAS OTOKI- HUACACHINO- NAZCA- AREQUIPA- TRADICIONALNA GLASBA IN PLESI- KANJON COLCA- PUNO- JEZERO TITIKAKA- UROS OTOKI- AMANTANI- TAQUILE- CUSCO- OLLANTAYTAMBO- URUBAMBA- GORSKE SOLINE- MACHU PICCHU- PISAC- AMAZONSKO OBMOČJE- NP MANU
Odhod:
18.3.2020 / 21 dni

Vodi:
    


1. dan: Ljubljana- Lima
Zbor potnikov v Ljubljani in transfer na odhodno letališče. Dopoldan let s prestopanjem proti Južni Ameriki – perujskemu glavnemu mestu Lima, kamor bomo prispeli v popoldanskih ali večernih urah. Prevoz do hotela in nastanitev v strogem centru mesta. Orientacijski ogled perujske milijonske prestolnice, ki jo je leta 1535 ustanovil Francisco Pizzaro in ima prvotno ime »mesto kraljev«. Sprehodili se bomo po vedno živahni glavni nakupovalni ulici, ki je hkrati peš cona, vse do Trga San Martina, ki je bil v 19. stoletju skupaj s Simonom Bolivarjem največji borec za perujsko neodvisnost izpod španske krone. Postanek na Glavnem trgu, kjer se bohoti Vladna palača, nekoč rezidenca Francisca Pizzara, škofijska palača, najpomembnejša stolnica v državi kot tudi Mestna hiša ter številne nekdanje kolonialne stavbe. Po pokušini perujske nacionalne pijače ter nekaterih pouličnih prigrizkov se bomo odpravili na počitek. Nočitev.

2. dan: Lima
Po zajtrku bomo obiskali frančiškanski samostan ter znamenite katakombe, ki so bile prvo javno pokopališče v Limi. Vpogled v nekdanjo čezmorsko trgovanje, ki je v Peru prinesla številne cenjene španske izdelke kot so npr. seviljske keramične ploščice, izjemno zbirko knjig, zemljevidov, rokopisov. Tu najdemo tudi samostoječi leseni strop mavrskega stila, južnoameriško verzijo Zadnje večerje, dela Rubensove šole, Pizzarov leseni balkon in številne druge dragocenosti. Spoznali bomo tudi tržnico s tipičnimi perujskimi obrtniškimi izdelki, poiskali okarino, "deževnico", like Moche kulture itd.. Sledi ogled muzeja inkvizicije ter seznanitev s prodorom katoliške vere v tradicionalno življenje Perujcev. Ogled privatne zbirke predmetov iz zlata in zbirke orožja (nekdaj last Pinocheta, lady Diane in Charlesa, Napoleona), ki slovi kot najboljša na svetu ter nudi vpogled v najbolj nenavadne načine bojevanja. Pozno popoldan vzpon na razgledno točko San Cristobal, od koder so razvidne neverjetne razsežnosti prestolnice. Nočitev.

3. dan: Lima- NP Paracas- Pisco
Vožnja z avtobusom čez vsakodnevni prometni vrvež prestolnice, kjer ne manjka raznovrstnih prevoznih sredstev, pouličnih prodajalcev kot tudi tistih, ki se gnetejo na križiščih med vozili in ponujajo voznikom in potnikom vse od pilice za nohte do hrane in pijače. Pot nas bo vodila na jug Peruja skozi puščavo, ki je nastala kot odraz nenavadnega pojava v perujskem morju. Na poti bomo videli številna barakarska naselja okoli prestolnice, puščavske naselbine, piščančje farme, volitveno propagando itd.. Gre za najbolj znano perujsko vinorodno območje in kraje, kjer je največ črnske populacije v celotni državi. Popoldan bomo obiskali Nacionalni park Paracas, ki je dobil ime po Paracas kulturi in njenih najbolj dovršeno stkanih tekstilnih izdelkih. V parku je možno videti čudovite klife in več tipov puščave, z malo sreče pa tudi flaminge. Sprehodili se bomo do Tihega oceana, si pogledali posledice potresa leta 2007, nekdanjo naravno stolnico ter postavili svojo puščavsko "piramido". Večerja v prijetnem ribiškem zalivu. Vožnja do mesteca Pisco, pomembnega pristanišča in izhodišča za ogled pestre perujske favne. Nočitev.

4. dan: Pisco- otoki Ballestas- Ica- Huacachino- Nazca
S čolni se bomo odpeljali proti otokom Ballestas, kjer zasidranje ni mogoče, lahko pa bomo z vožnjo okoli otoka opazovali nešteto morskih levov, kormoranov, rakovic, pelikanov, strmoglavcev itd. Z malo sreče bomo videli tudi maloštevilne pingvine, ki so sem zašli s hladnim Humboldtovim tokom ter z malo sreče tudi igrive delfine. Obiskali bomo peščene sipine Huacachina in vasico sredi puščave, kjer bomo izvedeli vse o puščavskem delu Peruja, oazah in življenju v puščavi. Prosto za deskanje po pesku ali divjo vožnjo po strmih sipinah. Vzpon na rob peščene sipine s čudovitim pogledom na oazo, jezero kot tudi Ico in njeno okolico. Pozno popoldan vožnja do znamenite Nazce, kjer bomo dan zaključili s pokušino perujskega vina. Nočitev.

5. dan: Nazca- Arequipa
Čaka nas izjemno doživetje. Panoramski polet nad puščavo v okolici Nazce ter ogled risb Nazca (doplačilo). Gre za ogromne risbe sredi puščave, dobro vidne le iz zraka. Njihov nastanek in pomen je nedorečen, naj bi bile delo kultur Paracas in Nazca. Izjemne so predvsem zaradi velikosti, saj nekatere dosegajo tudi 100 in več metrov. Vseh skupaj jih je preko 70. Sledil bo ogled Chauchilla, kjer so odkrili številne mumije Nazca kulture, ki nam bodo razkrile obstoj, razvoj in propad ene najbolj znanih perujskih kultur. Izlet bomo zaključili z obiskom delavnice keramike in si ogledali postopek izdelave keramike starih kultur. Obiskali bomo tudi nekdanjega rudarja, ki nam bo pokazal skrivnosti postopka pridobivanja zlata. Nočna vožnja do Arequipe, ki se nahaja na 2325 metrih nadmorske višine.

6. dan: Arequipa (ogled mesta)

V jutranjih urah prihod v Arequipo, nastanitev, nato ogled tako imenovanega "belega mesta" in njegovih znamenitosti. Ogled muzeja, kjer hranijo mumijo »Juanito«, ki so jo antropologi odkrili leta 1995 pri vulkanu Ampato in je najbolj ohranjen dokaz človeškega žrtvovanja Inkov. Pogledali si bomo kratek film, osebne predmete Juanite kot tudi drugih otrok, ki so bili žrtvovani skupaj s Juanito. Obiskali bomo največjo živilsko tržnico in se pustili razvajati ob pokušini kulinaričnih specialitet, perujskih slaščic in raznovrstnega sadja. Pot nas bo vodila do reke Čili ter zanimivega frančiškanskega samostana. Frančiškani so že od nekdaj znani kot misijonarji, ki so poleg misijonarskega dela ogromno časa namenili zbiranju tradicionalnih inštrumentov, obleke, kmetijskih pripomočkov itd. Obiskali bomo amazonsko razstavo, si pogledali obsežno zbirko amazonskih živali. Obiskali bomo tudi izjemno knjižnico zavidljive starosti in neprecenljivih starih izvodov znanih knjig in rokopisov. Popoldan sprehod po mestnih ulicah, ogled katedrale, samostanskega dvorišča priljubljenega med "zaljubljenci", kjer se nahajajo stebri "sožitja". Po večerji bomo obiskali lokal s prijetnim andskim ambientom ter ob poslušanju tipične andske glasbe zaključili ta večer. Nočitev.

7. dan: Arequipa- kanjon Colca
Dvodnevni izlet v enega najglobljih perujskih kanjonov- kanjon Colca bomo začeli v okolici Arequipe, kjer se bomo oskrbeli s kokinimi izdelki kot so kokini piškotki, kokini bonboni ali kar kokinimi listi ter drugimi priboljški z veliko vsebnostjo glukoze. Po mnenju mnogih naj bi tovrstni izdelki bili v veliko pomoč na višinskih predelih, kjer je zrak nekoliko redkejši. Na poti bomo videli propadli projekt nekdanjega perujskega predsednika Fujimorija, budno bomo iskali sorodnika činčile tako imenovanega vizkača, pred nami se bo odprl pogled na številne vulkane, ki obkrožajo vulkansko mesto. V naravnem rezervatu bomo videli črede vikunj, alpak in lam, čaka nas prvo srečanje z Indijanci in njihovimi tradicionalnimi oblačili, kopanje v termalnih vodah ter v večernih urah zanimiva večerja v prijetnem ambientu s predstavo tradicionalnih andskih plesov ter značilno glasbo Andov.

8. dan: kanjon Colca- Arequipa
Zgodaj zjutraj se bomo odpravili ob kanjonu Colca čez številne vasice, krajši postanek v eni izmed njih, nato vse do Kondorjevega križa, kjer bomo strpno čakali, da se kralji andskega neba znameniti kondorji odpravijo na jutranji polet ter iskanje hrane. Kondorji so izjemni jadralci, ki najbolje od vseh ptic izkoriščajo vetrove za svoje letenje. Izvedeli bomo kako zvesti so kondorji, koliko jim pomeni družinsko življenje in naraščaj kot tudi kaj naraje jedo. Odpravili se bomo na krajši sprehod ob kanjonu po ozkih andskih poteh, z malo sreče lahko našli kakšnega kolibrija ter številne raznovrstne kaktuse. Vožnja po razgibani pokrajini polni predinkovskih in inkovskih teras, obisk tipičnih vasic, postanek v regionalnem središču Chivay, zelo okusno kosilo s številnimi dobrotami, nato vožnja nazaj čez najvišji prelaz na naši poti (4900 metrov) v Arequipo. S prihodom v Arequipo možnost ogleda samostana Santa Catalina, ki je eden najlepših kolonialnih verskih objektov v Peruju s skupno površino 20.000 kv.m. Gre za mističen tempelj, kjer nune niso imele stikov z zunanjim svetom. Zaprte v mestu znotraj mesta so preživele vse svoje življenje. Nočitev v Arequipi.

9. dan: Arequipa- Silustani- Puno

Po zajtrku vožnja do prestolnice perujskih plesov Puna, ki leži neposredno ob najvišje ležečem plovnem jezeru Titicaca. Jezero Titicaca je največje jezero nad 2000 metrov nadmorske višine. Privoščili si bomo kosilo v priljubljeni perujski restavraciji. Po kosilu bomo obiskali zanimivega domačina, ki ves svoj prosti čas namenja izdelovanju ročnih izdelkov iz totore. Ogledali si bomo muzej, kjer so predstavljeni modeli različnih trstičnih čolnov - bals. Vožnja v okolico Puna, kjer domačini živijo v preprostih iz blatne opeke grajenih hišah. Pred hišami sušijo znamenito trstičje - totoro ter jo povezujejo v snobe, iz katerih kasneje delajo žimnice, čolne itd. Popoldan bomo obiskali nenavadne grobnice inkovskih in predinkovskih kultur ob andskem jezeru Umayo. Na bližnji domačiji bomo pogledali kako živijo domačini na podeželju, kako imajo urejene domačije ter se jim pridružili pri popoldanskem prigrizku. Nočitev.

10. dan: Puno- jezero Titikaka- otoki Uros in Amantani
Po zajtrku se bomo podali na malce avanturistično vožnjo z bicitaksiji do pristanišča. Barka nas bo zapeljala do nenavadnih slamnatih plavajočih otokov, kjer so stoletja živeli pripadniki plemena Uros, danes pa njihovo tradicijo ohranjajo priseljena plemena. Otoki so narejeni iz lokalne vrste trstičja, hoja po njih pa spominja na vodno posteljo. Domačini na otokih še vedno nosijo tradicionalna oblačila ter se preživljajo z ribolovom. Popeljali se bomo s slamnatim čolnom na vesla na sosednji otok ter dodobra spoznali način življenja na jezeru ter vse njegove posebnosti. Z domačini se bomo odpravili na ribolov, ženske pa nas bodo peljale nabirati totoro, pokazale tehniko ročnih del, tehniko veslanja tradicionalnih čolnov in še in še. Sledi vožnja po jezeru Titikaka in seznanitev z življenjem na jezeru in vsemi njegovimi posebnostmi. Ob prihodu na otok Amantani nas počakajo domačini in nas odpeljejo na svoje domove. Krajši počitek in vzpon na razgledno točko otoka. Zvečer zabava v družbi domačinov v ritmih njihove glasbe. Večerja in nočitev pri posameznih družinah.

11. dan: Amantani (jezero Titikaka)- Taquile- Puno

Po zajtrku slovo od družin, zbor v pristanišču in nadaljevanje poti proti otoku Taquile. Seznanitev s tradicijo in kulturo tega otoka, kjer ljudje še vedno nosijo tradicionalna oblačila. Ženske delajo na poljih, moški pa hodijo po otoku in med hojo pletejo puloverje, ki jih je moč tudi kupiti. Prosto za kosilo. Možnost vzpona na najvišji vrh s čudovitim razgledom na okoliške otoke, razsežnost jezera kot tudi zasnežene vrhove na bolivijski strani. Sprehod čez otok na drugo stran, kjer bo čakala naša barka za vrnitev v Puno, kamor bomo prispeli popoldan. Nočitev.

12. dan: Puno- Cusco
Na panoramski vožnji z avtobusom proti Cuscu bomo opazovali lepote andskih gora, črede lam in alpak, način poselitve in gradnje ter način življenja. Pot od Puna do Cusca se šteje za eno najlepših v Peruju. Popoldan orientacijski ogled Cusca. Ogled je odvisen od prihoda avtobusa iz Puna. Obiskali bomo stičišče 4 cerkva, nekdanje središče inkovskega imperija, številne impresivne inkovske zidove, tržnico, si pogledali lokalno ponudbo ročnih izdelkov, kulinarike in še in še.

13. dan: Cusco- Ollantaytambo- Agua Calientes
Zajtrk. Tokrat nas bo pot vodila v tako imenovano Inkovsko sveto dolino. Naš prvi postanek bo v vasici Chincero, kjer se so ohranile izjemne terase, s katerimi so Inki ustvarili različne klimatske pogoje in tako gojili pestro paleto kmetijskih pridelkov. Seznanili se bomo s kulturo, tradicijo, običaji, načinom življenja in gradnje za časa Inkov, si pogledali njihovo zgodovino, način dedovanja ter tudi zakaj je veličastno kraljestvo razpadlo. Odpeljali se bomo na razgledno točko s čudovitim pogledom na gorske soline, ki so jih uporabljali že Inki v 15. stoletju ter tudi na prekrasne andske vrhove v okolici. Časa bo dovolj za sprehod med bazeni s soljo. Na poti v Ollantaytambo še kratek postanek pri svetovno znanem izdelovalcu keramike, ogled njegove delavnice ter izdelkov. V kolikor nam bo čas dopuščal še ogled inkovske trdnjave v Ollantaytambo, nato vožnja v termalno središče Agua Calientes, ki se je razvil odkar so odkrili Machu Picchu. Prosto za večerjo v Agua Calientes. Nočitev.

14. dan: Machu Picchu- Ollantaytambo- Urubamba- Cusco
V zgodnjih jutranjih urah odhod peš ali z avtobusom do znamenitega prelaza, kjer se nam bo odprl pogled na svetovno čudo Machu Picchu - ruševine znamenitega templja svetovnega slovesa. Voden ogled po ostankih nekdanjega središča, s številnimi skrivnostnimi zgodbami, ki jih bomo skupaj poskušali razvozlati. Machu Picchu je mistično mesto, ki s svojo lego nad pečinami ne pusti nikogar ravnodušnega. Možno se bo povzpeti na bližnji hrib z razgledom na Machu Picchu in dolino Urubambe ali do Sončevih vrat. Popoldan spust nazaj v Agua Calientes, čas za kosilo. Nočitev v Cuscu.

15. dan: Cusco- Pisac- Cusco

Slikovita vožnja čez pokrajino do mesteca Pisac. Obisk nekdaj pomembnega mesta inkovske države. Dve urni sprehod po posameznih delih naselja, seznanitev s kulturo, tradicijo, običaji, načinom življenja in gradnje za časa Inkov, ter spust nazaj v Pisac. Oglede bomo končali na razgledni točki s katere je lep pogled na utrdbo Sacsayhuaman. Utrdba je nenavadna, ker je zgrajena iz masivnih več tonskih kamnitih blokov ter v obliki puminih krempljev. To je bilo središče zadnje bitke med Španci in Indijanci, ko je vladar Manco Inka dokončno pobegnil v »Sveto dolino«. Popoldan obisk domačina, ki hrani inštrumente predinkovskih in inkovskih kultur. Njegov muzej šteje več kot 400 tradicionalnih inštrumentov predvsem iz Južne Amerike. Večer bo minil ob predstavitvi in poslušanju tradicionalnih glasbil. Zaigral nam bo tudi na oklep želve, kondorjevo pero, amazonsko listje in školjko. Nočitev.

16. do 19. dan: Nacionalni park Manu (območje Amazonke in pragozda)

Na poti do NP Manu, ki ga je leta 1977 UNESCO vpisal v svetovno dediščino, si bomo pogledali predinkovske ostanke in kolonialno mesto Paurcartambo. Na poti do parka nas bodo spremljali številni slapovi in kanjoni. V samem parku se bomo na pot podali s čolni in peš, se seznanili z insekti, zdravilnimi rastlinami, drevesnimi vrstami, plazilci in sesalci amazonskega območja. Obiskali bomo jezero, kjer domuje črni kajman (vrsta krokodila). NP Manu je naravni raj saj premore kar 220 vrst dreves na enem hektarju, medtem ko jih Evropa premore le 20. Je dom velike vidre, ozelota, jaguarja, južnoameriškega medveda, tapirja, 13 vrst primatov ter 1000 vrst ptičev.

20. in 21. dan: Cusco- Lima- Ljubljana

Transfer na letališče v Cuscu in polet v Limo, prosto popoldne (ali bo nekaj prostega časa v Cusco ali Limi, je odvisno od odhoda leta na notranjem letu Cusco- Lima). V poznih večernih urah slovo od Peruja. Naslednji dan let s prestopanjem ter v poznih večernih urah srečen prihod domov.


Cena:
2.891 € na osebo (pri minimalno 20 potnikih prijavljenih izključno na tem programu)
3.029 € na osebo (pri minimalno 15 potnikih prijavljenih izključno na tem programu)
3.305 € na osebo (pri minimalno 10 potnikih prijavljenih izključno na tem programu)

Zgodnje prijave!
Pogoj za zagotovitev predvidene cene letalske karte, cene potovanja in kvalitetne izpeljave programa je pravočasna prijava potnikov! Uveljavljanje popustov za ta program ni mogoče.

Cena vključuje:
• povratno letalsko karto do Lime v ekonomskem razredu z letališkimi taksami,
• prevoz na/z letališče v Benetkah,
• vse letališke transferje po programu,
• letalsko vozovnico na relaciji Cusco - Lima + letališka taksa,
• avtobusne prevoze v Peruju (medkrajevni avtobus),
• železniške prevoze v Peruju,
• zasebni avtobus pri min. 20 osebah
(če je manj potnikov je prevoz še vedno najet in zaseben, vendar se našemu programu pridružijo tudi drugi potniki npr. NP Paracas, kanjon Colca, Ollantaytambo),
• nočitve v dvoposteljnih sobah z zajtrkom v hotelih 3*** v centru mesta,
• 1 x nočitev pri domačinih v zasebnih dvoposteljnih sobah (otok Amantani),
• 12 x večerja,
• vse oglede po programu,
• vse vstopnine po programu,
• izlet na Machu Picchu,
• izlet na jezero Titicaca, obisk otokov Amantani in Taquile,
• izlet na otoke Uros (ne samo klasičen enourni obisk!!!),
• izlet v NP Paracas in na otoke Ballestas,
• izlet v kanjon Colca (večerja in ogled tradicionalnih plesov),
• 4-dnevni izlet v Amazonsko območje, NP Manu (vsi obroki od večerje prvi dan do zajtrka zadnji dan, spanje v preprostih lodgih),
• 50-minutni DVD s tega potovanja*,
• pokušino vina, tropskega sadja, slaščic,
• storitve lokalnih vodnikov v muzejih,
• napitnine za lokalne vodnike,
• profesionalno vodenje potovanja (slovenski vodnik z licenco GZS, ne spremljevalec),
• profesionalno organizacijo in izvedbo potovanja ter DDV;

*DVD s potovanja: v dolžini 50 minut z glavnimi znamenitostmi in najlepšimi spomini s potovanja. Posnetki so narejeni s kvalitetno kamero, opremljeni s tipično glasbo, napisi ter osnovnim tekstom. DVD ploščki so poslikani ter ovitek potiskan. Ker so izdelani za vsako potovanje posebej, ga potniki prejmejo po potovanju (čas montaže in izdelave je odvisen od visoke sezone).

Cena ne vključuje:
• izstopne takse 35 USD,
• preostalih obrokov (4$ na obrok), osebnih stroškov in napitnin,
• cepljenja proti rumeni mrzlici cca. 42€ (Inštitut za varovanje zdravja),
• vse kar ni izrecno napisano pod vključeno v ceno;

Doplačila (po želji):
• takoj ob prijavi zavarovanje rizika odpovedi
  (3,971% od vrednosti aranžmaja za enostavni paket),
• turistično zavarovanje z asistenco v tujini
  (18,64 € za osnovni A paket, do 27,96 € za širši paket),
• enoposteljna soba 150 €,
• takoj ob prijavi panoramski polet nad Nazca linije in letališko takso za Nazca linije, cca. 80 €;

Najmanjše število potnikov: 10

Opomba:
• Splošni potovalni pogoji in navodila za potovanje so sestavni del tega programa.
• Pridržujemo si pravico do spremembe cene v primeru sprememb v menjalniškem tečaju (izračun je bil narejen dne 10.02.2019).
• Pridržujemo si pravico do spremembe cene v primeru podražitev prevoza, letalskih storitev in/ali letaliških taks.
• Pridržujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov in izletov, pri čemer bosta vsebina potovanja in kvaliteta ostala nespremenjena.
• Pred potovanjem potniki prejmejo natančna in podrobna navodila (4 x A4 format, drobni tisk) za pripravo na potovanje z vsemi praktičnimi in koristnimi informacijami.
• Za potovanje v Peru je obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici. Na najbližjem Zavodu za varovanje zdravja se morate naročiti najmanj 3 tedne pred odhodom.
• V primeru tehničnih težav in okvare video opreme, si pridržujemo pravico, da DVD s potovanja zamenjamo s splošnim DVD-jem te države.

Organizator potovanja je Turistična agencija Meridian d.o.o., Ljubljana.