Preberi več

Biser Karibov

Preberi več

Dežela glasbe, plesa in tobaka

Preberi več

HRVAŠKA
Prijava na e-novice
   Se strinjam
DVD S POTOVANJA!
ZA ZGODNJE PRIJAVE!
POPUST ZA SKUPINE!
ZANIMIVA DARILA ZA REDNE STRANKE!
KONTAKTIRAJTE NAS, Z VESELJEM VAM RAZLOŽIMO NAŠE UGODNOSTI!
Krokodili imajo za nogometno žogo velik želodec, zato jedo malo in velikokrat.
Samo eno potovanje Marca Pola je trajalo 24 let, prepotoval pa je 24.130 km po Daljni Aziji.
Nekaterim plamencem (flamingo) se barva spreminja glede na vrsto prehrane.
Giacomo Casanova veliki lomilec ženskih src je znal skoraj vse tedanje evropske jezike ter je bil najbolj razgledana osebnost 18. stoletja.
Sloni hodijo po prstih, pod peto imajo debel sloj maščobe, ki ublaži pritiske teže na gleženj.
Italija je največja proizvajalka riža v Evropi.
Kače velikanke lahko pojedo tudi pumo, pekarija ali človeka. Tak obrok jim zadostuje za eno leto.
Znameniti svetnik Anton Padovanski je bil po rodu Portugalec.
Morski pes plava s povprečno hitrostjo 3 km/h ter maksimalno 95 km/h.
Najmlajša mati na svetu je bila 5-letna Lina iz Peruja.
Sloni se sporazumevajo tudi preko vibracij, ki jih povzročajo pri udarjanje s stopalom ob tla.
Večina slonov spi stoje in le dve do tri ure dnevno.
Največji poznani morski pes je meril 13 metrov in tehtal 15 ton.
Divji slon poje 230 kg hrane in spije 125 litrov vode.
Sorodnik afriškega noja je južnoameriški nandu in avstralski emu.
Noj, zebra in žirafa imajo tako močno brco, da z njo lahko ubijejo tudi leva.
Pri nosorogu samo glava tehta 200 kg.
Največja želva do sedaj je bila iz vrst usnjače, težka kar 752 kg.
Ena najbolj sramežljivih živali na območju bibavice je hobotnica.
Od leta 1830 dalje je vsako leto bilo na zanzibarskem trgu prodanih 10.000 do 30.000 sužnjev.
Kokosova palma lahko živi 100 let, rodna doba pa je 20 let.
Rdeči kolobusi iz vrst opic živijo samo še v gozdu Jozani na tanzanijskem Zanzibarju.
Pri hijenah imajo tudi samice penis, ki je bolj navidezen kot za uporabo.
Rajski otok Zanzibar nima krokodilov.
Gepardi tečejo 120 km/h, a samo 20 sekund, kar zadostuje za uspešen lov.
Konkvistador Peruja Francisco Pizzaro je bil bratranec Hernanda Corteza, ki je osvojil Mehiko.
Pra-pra dedek kubanskega revolucionarja Che Guevare je bil podkralj v Peruju.
Sunset Africa
Sunset Africa
SUNSET AFRICA LTD.
P.O.BOX 14546
ARUSHA, TANZANIJA
Tel: 00386-41-805-962 www.sunsetafricasafari.com
Sunset Peru
Sunset Peru
SUNSET PERU LTD.
Skype:
"sunsetperulimited"
Messanger, e-mail:
#EM#696f646c447673697b6c7e7b697f7b63797c7b67717138747774#EM#
Tel: 0051-84-255-305
GSM: 0051-84-984-702-307
www.sunsetperulimited.com
Cites
Izjava o zbiranju, obdelovanju in posredovanju podatkov
Zahvaljujem se za obisk na spletnih straneh Turistične agencije Meridian d.o.o. Vaša zasebnost je za nas pomembna. Za boljšo zaščito le-te in za večje zaupanje smo pripravili to izjavo, s katero Vas obveščamo kako upravljamo z informacijami o strankah.

Izjava o varovanju
Turistična agencija Meridian d.o.o. se zavezuje ščititi Vašo zasebnost.

Podatke, ki jih prosimo in dobimo o Vas, potrebujemo zgolj za nemoteno posredovanje novosti v naši ponudbi in tekoče obveščanje o zanimivostih naše ponudbe. Podatke potrebujemo tudi v primeru Vaše rezervacije potovanja in prijave v Klub Meridian. Neosebne podatke lahko uporabljamo za izboljšanje izgleda in vsebine naših strani, ter za analizo uporabe strani. Turistična agencija Meridian lahko osebne podatke razkrije samo, če je to predpisano z zakonom, če je izdan sodni sklep, ali, če je potrebno zaščititi pravice in lastništvo spletne strani, kakor tudi zaščititi osebno varnost uporabnikov in javnosti.

Turistična agencija Meridian d.o.o. bo z vsemi podatki zbranimi na straneh www.ta-meridian.si ali s podatki posredovani preko elektronske pošte, telefonsko, pismeno ali kako drugače razpolagala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP), Vaših osebnih podatkov ne bomo prodajali ali dajali v najem tretjim osebam.

V nadaljevanju bi Vam želeli pojasniti, zakaj podatke potrebujemo, način obdelave Vaših osebnih podatkov in nivo zaščite.

Zbiranje Vaših podatkov in uporaba zbranih informacij

Prijava na e-novice
Pri naročanju na e- novice zbiramo Vaš naslov elektronske pošte (e-naslov), ki ga vpišete v spletni obrazec. Te podatke obdelujemo izključno za namene obveščanja o spremembah v naši ponudbi, novih storitvah, novih aranžmajih, novih turističnih destinacijah, ki bi bile morda za Vas zanimive in posebnih ponudbah na naših spletnih straneh, za katere menimo, da bi za Vas lahko predstavljale pomembne informacije. Podatke o Vaši elektronski pošti bomo shranjevali, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne boste odjavili. Od prejemanja e-novic se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo ali pa nam to sporočite na naš elektronski naslov #EM#696f646c4471672a656c786268646f613e627b#EM#.

Ob izpolnjevanju obrazca za prijavo na spletne novice morate označiti, da soglašate, da Vaš naslov elektronske pošte uporabljamo za namene obveščanja o novostih ter, da ste seznanjeni s tem, da se lahko iz sistema sporočil kadarkoli izpišete.

Rezervacija potovanja
Ob rezervaciji turističnega paketa/potovanja zbiramo podatke, ki jih vpišete v spletni obrazec in so označeni kot obvezni podatki potrebni za uspešno izvebo rezervacije potovanja. Ti podatki so sledeči: ime in priimek, datum rojstva, številka potnega lista, polni naslov, številka mobilnega telefona, naslov elektronske pošte, članstvo v Klubu Meridian.

Tako posredovane podatke uporabljamo zgolj za potrebe izvršitve rezervacije, zagotovitve s potovanjem povezanih storitev in izdaje potovalnih dokumentov (predračuna za vplačilo akontacije, računa po opravljeni storitvi, rezervacija letalske karte, rezervacija nastanitve, ipd.).

Podatek o članstvu v Klubu Meridian uporabljamo, da Vam lahko kot članu Kluba ob izdaji predračuna za vplačilo akontacije obračunamo ugodnosti, ki veljajo samo za člane Kluba Meridian.

Z Vami bomo stopili v stik s pomočjo podatkov, ki nam jih boste posredovali (naslov elektronske pošte in številka mobilnega telefona) in na ta način poskrbeli za vse običajne postopke v zvezi z rezervacijo potovanja iz naše ponudbe, kakor tudi skušali odgovoriti na vsa vprašanja, pojasniti morebitne nejasnosti in probleme, ki so v direktni povezavi z zakupljeno storitvijo.

Rezervacija v imenu tretjih
V primeru, ko boste izvršili rezervacijo za nekoga drugega, smatramo, da ste primarno pridobili potrebno dovoljenje s strani tistega, za katerega je rezervacija narejena. Posledično ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za nepooblaščeno uporabo osebnih podatkov z Vaše strani.

Ob izpolnjevanju obrazca za rezervacijo potovanja morate označiti, da soglašate, da Vaše podatke uporabljamo za namene navedene v tej točki.

Prijava v Klub Meridian
Ob prijavi v Klub Meridian zbiramo podatke, ki jih vpišete v spletni obrazec in so označeni kot obvezni podatki potrebni za uspešno izvedbo prijave. Ti podatki so sledeči: ime in priimek, polni naslov, številka mobilnega telefona, naslov elektronske pošte. Tako zbrane podatke obdelujemo izključno za namene evidence članov Kluba Meridian in za zagotovitev ugodnosti, ki veljajo samo za člane Kluba Meridian (vabila na izlete, prejem darilnih bonov, prejem DVD-ja, prejem kupona ob včlanitvi, ipd.).

Ob izpolnjevanju obrazca za rezervacijo potovanja morate označiti, da soglašate, da Vaše podatke uporabljamo za namene navedene v tej točki.

Uporaba piškotkov (angl. cookies)
Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta. Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev. Piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov uporabnika. Z njihovo pomočjo spremljamo statistiko obiska naše strani. Več o piškotnih lahko preberete tukaj.

Varovanje vašega imena
Turistična agencija Meridian d.o.o. bo uporabljala Vaše posredovane podatke izključno v namen, kot je razvidno in opisano v točkah prejšnjega odstavka in jih ne bo prodajala, zamenjevala, posredovala drugim pravnim ali fizičnim osebam ali kakorkoli z njimi razpolagala v nasprotju s točkami prejšnjega odstavka.

Uslužbenci turistične agencije Meridian, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so obvezani k varovanju osebnih podatkov.

Zaščita
Naše spletne strani uporabljajo več varnostno-zaščitnih elementov, da bi zagotovili ustrezno zaščito pred izgubo, neželenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Vključujejo pa tudi povezave do drugih spletnih strani. Turistična agencija Meridian d.o.o. ni odgovorna za dostop do takšnih spletnih strani in za zaščito podatkov na takšnih spletnih straneh.

Vaša privolitev
Z uporabo naših spletnih strani, prijavo med prejemnike e-novic, s posredovanjem osebnih podakov ob rezervacijah (pismeno ali ustno) ter ob včlanitvi v Klub Meridian se šteje, da se strinjate z uporabo informacij na način in v primerih, navedenih v prejšnjih odstavkih.

Turistična agencija Meridian d.o.o. ne odgovarja za morebitne napake pri uporabi podatkov, če so le te posledica netočnih ali nepravilnih posredovanih podatkov.

Sprememba izjave
Izjavo o zaščiti osebnih podatkov je mogoče tudi spremeniti, vendar se obvezujemo, da bomo z vsako objavljeno spremembo, spremenili tudi datum objave. Če bi prišlo do bistvenih sprememb te izjave, bomo spremembe objavili na naših spletnih straneh ali Vas o tem posebej obvestili. Ne glede na vse navedeno priporočamo vsem obiskovalcem in uporabnikom naših strani, da od časa do časa izjavo pregledajo, saj bodo le na ta način sproti in točno obveščeni o načinu naše zaščite osebnih podatkov.

Smatrali bomo, da se strinjate z vsemi določili izjave o zaščiti osebnih podatkov, če boste tudi v bodoče obiskovali naše strani in uporabljali naše storitve.

Ljubljana, 17.6.2013