Preberi več

Biser Karibov

Preberi več

Dežela glasbe, plesa in tobaka

Preberi več

HRVAŠKA
Prijava na e-novice
   Se strinjam
DVD S POTOVANJA!
ZA ZGODNJE PRIJAVE!
POPUST ZA SKUPINE!
ZANIMIVA DARILA ZA REDNE STRANKE!
KONTAKTIRAJTE NAS, Z VESELJEM VAM RAZLOŽIMO NAŠE UGODNOSTI!
Krokodili imajo za nogometno žogo velik želodec, zato jedo malo in velikokrat.
Samo eno potovanje Marca Pola je trajalo 24 let, prepotoval pa je 24.130 km po Daljni Aziji.
Nekaterim plamencem (flamingo) se barva spreminja glede na vrsto prehrane.
Giacomo Casanova veliki lomilec ženskih src je znal skoraj vse tedanje evropske jezike ter je bil najbolj razgledana osebnost 18. stoletja.
Sloni hodijo po prstih, pod peto imajo debel sloj maščobe, ki ublaži pritiske teže na gleženj.
Italija je največja proizvajalka riža v Evropi.
Kače velikanke lahko pojedo tudi pumo, pekarija ali človeka. Tak obrok jim zadostuje za eno leto.
Znameniti svetnik Anton Padovanski je bil po rodu Portugalec.
Morski pes plava s povprečno hitrostjo 3 km/h ter maksimalno 95 km/h.
Najmlajša mati na svetu je bila 5-letna Lina iz Peruja.
Sloni se sporazumevajo tudi preko vibracij, ki jih povzročajo pri udarjanje s stopalom ob tla.
Večina slonov spi stoje in le dve do tri ure dnevno.
Največji poznani morski pes je meril 13 metrov in tehtal 15 ton.
Divji slon poje 230 kg hrane in spije 125 litrov vode.
Sorodnik afriškega noja je južnoameriški nandu in avstralski emu.
Noj, zebra in žirafa imajo tako močno brco, da z njo lahko ubijejo tudi leva.
Pri nosorogu samo glava tehta 200 kg.
Največja želva do sedaj je bila iz vrst usnjače, težka kar 752 kg.
Ena najbolj sramežljivih živali na območju bibavice je hobotnica.
Od leta 1830 dalje je vsako leto bilo na zanzibarskem trgu prodanih 10.000 do 30.000 sužnjev.
Kokosova palma lahko živi 100 let, rodna doba pa je 20 let.
Rdeči kolobusi iz vrst opic živijo samo še v gozdu Jozani na tanzanijskem Zanzibarju.
Pri hijenah imajo tudi samice penis, ki je bolj navidezen kot za uporabo.
Rajski otok Zanzibar nima krokodilov.
Gepardi tečejo 120 km/h, a samo 20 sekund, kar zadostuje za uspešen lov.
Konkvistador Peruja Francisco Pizzaro je bil bratranec Hernanda Corteza, ki je osvojil Mehiko.
Pra-pra dedek kubanskega revolucionarja Che Guevare je bil podkralj v Peruju.
Sunset Africa
Sunset Africa
SUNSET AFRICA LTD.
P.O.BOX 14546
ARUSHA, TANZANIJA
Tel: 00386-41-805-962 www.sunsetafricasafari.com
Sunset Peru
Sunset Peru
SUNSET PERU LTD.
Skype:
"sunsetperulimited"
Messanger, e-mail:
#EM#696f646c447673697b6c7e7b697f7b63797c7b67717138747774#EM#
Tel: 0051-84-255-305
GSM: 0051-84-984-702-307
www.sunsetperulimited.com
Cites
TAJSKADežela smehljajevvsebinsko najbogatejši program v Sloveniji
BANGKOK- PHI PHI- MOST NA REKI KWAI- AYUTHAYA- CHIANG MAI- JAHANJE SLONOV- TREKING MED RIŽEVIMI POLJI- DOLGOVRATKE- ZLATI TRIKOTNIK
Odhod:
22 dni

Vodi:
    


1. in 2. dan: Ljubljana- Bangkok- Krabi
Let iz Brnika ali drugega bližnjega letališča (Zagreb, Benetke) prek Istanbula za Bangkok, kjer nas bo drugi dan čakal klimatiziran avtobus. Odpravili se bomo na krokodiljo farmo, si pogledali razburljivo predstavo s krokodili, kjer krotilci z golimi rokami obvladujejo večje število krokodilov v bazenu. Izvedeli boste o moči krokodiljega ugriza, kako samica sama določi koliko mladičev ženskega in moškega spola bo imela, vse o izjemnem dvorjenju, timskem delu in ogroženosti krokodilov. Popoldan bomo preživeli na vzhodni tajski obali, kjer bo orientacijski ogled Hua Hina - enega prvih turističnih središč na Tajskem. Prosto za večerjo, sprehod po huahinskih plažah ter obisk nočne tržnice. Zvečer nočna vožnja s klimatiziranim avtobusom.

3. dan: Krabi
V jutranjih urah prihod v Krabi. V izogib turističnemu vrvežu se bomo s čolni podali do prijetnih bungalovov in rajske plaže. Zaradi razčlenjene obale, mangrovih gozdov, tropskega krasa in gostega tropskega rastja je naše domovanje dostopno le po morju. Obiskali bomo tudi Diamantno kraško jamo in se končno prepustili počitnicam. Prosto za kopanje v toplem tropskem morju, sončenje, potapljanje, obisk kraških jam, vožnjo s čolni, tajsko masažo…

4., 5. in 6. dan: Krabi- Hua Hin
Prvi dan bo organiziran poldnevni izlet do bližnjih otokov, snorkljanje ter raziskovanje bogastva tajskega morja. Odpeljali se bomo do otoka v obliki »piščanca«, hranili barvite tropske ribice in pri snorkljanju odkrivali prelepe korale, živahen ribji svet, morske zvezde kot tudi školjke ter se kopali na čudovitem peščenem otoku, ki s plimo po večini izgine. Tretji dan je predviden celodnevni izlet, ki nas bo popeljal na znameniti in zelo priljubljeni otok Ko Phi Phi, kjer je svetovno znani filmski igralec Leonardo di Caprio na čudoviti plaži Maya snemal film »The Beach«. Povzpeli se bomo na razgledno točko s prekrasnim razgledom na peščeni del Phi Phi-ja ter njegovo hribovito zaledje, po spustu pa bomo uživali v tropskih peščenih plažah in toplem morju. Prosto za kopanje, sončenje, tajsko masažo, vožnjo s čolnom na plažo Maya, itd. Tretji dan vožnja s čolnom v pristanišče Krabi, kjer nas bo čakal avtobus. Na poti do Hua Hina se bomo ustavili na plantaži kavčuka, si pogledali kako pridobivajo kavčuk ter v manjšem obratu tudi posamezne faze njegove predelave. Zanimiv je tudi postanek na plantaži ananasa, saj mnogi ljudje živijo v zmoti, da ananas raste na drevesu. Pokazali vam bomo plod, ki raste na drevesu in je zelo podoben ananasu kot tudi pravi ananas.

7. dan: Hua Hin- Nakhom Pathom- Kanchanaburi
Po zajtrku bomo pot nadaljevali v Ratchaburi, kjer bomo obiskali najbolj znamenito plavajočo tržnico na Tajskem. Gre za več stoletno tradicijo, saj Tajska dolgo ni imela cest, pač pa se je vsakodnevno življenje odvijalo skoraj zgolj na rekah, potokih in kanalih. Vožnja s tradicionalni čolni na vesla, kjer ne manjka prijetnih dišav tajskih specialitet. Tržnica je obložena s tropskimi sadeži, ki jih bomo tudi poizkusili. Sledi ogled najvišjega budističnega objekta v JV Aziji. Na sprehodu okoli znamenite pagode v Nakhom Pathomu boste izvedeli vse o budizmu, budističnem nauku in življenju budističnih menihov. Popoldan se bomo odpravili na zahod države v Kanchanaburi. Organiziran bo tudi tečaj tajskih tradicionalnih plesov. Učila nas bo ena najboljših plesalk tradicionalnih plesov na Tajskem ter prva dama tradicionalnih plesov v provinci Kanchanaburi. Večerja in nočitev v idiličnem turističnem kompleksu z lepo urejenim vrtom ter izjemno kvalitetno restavracijo.

8. dan: Kanchanaburi- Khao Laem
Po zajtrku se začne dvodnevni izlet do jezera Khao Laem. Prvi postanek bo v muzeju Hell Fire Pass, kjer se bomo seznanili z zgodbo 2. svetovne vojne in izgradnjo Železnice Smrti, ki je za vsak tram na progi terjala eno ujetnikovo življenje ter se sprehodili do vseka v skalo, ki so ga vojni ujetniki naredili v rekordnem času z zelo osnovnim orodjem. Območje zahodne Tajske je dobilo prve ceste pred dobrimi 15 leti, zato še marsikje najdemo nedotaknjen tropski gozd, tišino, mir in spokojnost. Organizirano bo kosilo (lunch paket), vožnja s čolni po akumulacijskem jezeru Khao Laem, ki je z hidroelektrarnami eden glavnih virov energije v provinci. Sredi jezera so ostanki vasice in glavnega templja, ki sta bila potopljena z nastankom jezera. Med vožnjo bomo občudovali izjemno naravno lepoto jezera in okolice, kjer ne manjka kavčukovih plantaž, plantaž čaja in tikovine. Povzpeli se bomo na razgledni stolp, obiskali monski tempelj, nekoč sedež enega najpomembnejših budističnih opatov na Tajskem – g. Autama, kjer bomo deležni budističnega blagoslova ter se sprehodili čez monsko vasico do znamenitega lesenega mosta. Gre za najdaljši leseni most na Tajskem, z lepim razgledom na okoliške vasice, nekatere izmed imajo tako hiše, vrtove kot tudi vaške poti plavajoče na vodi. Po okusni večerji nas čaka prenočevanje v hiškah na vodi.

9. dan: Khao Laem- Kanchanaburi
Obiskal nas bo slavni menih, ki že 15 let živi v samostanu na raftu in v popolni osami. Edini stik s preostalim svetom je jutranje darovanje, ki so ga po budističnem nauku menihi dolžni opraviti. Darovanju menihom se boste lahko pridružili in na koncu prejeli tudi blagoslov. Sledila bo vožnja z velikim raftom ter zajtrk na jezeru, ki je še posebej idiličen, saj jutranje meglice poudarijo lepoto narave in domov na jezeru in ob njem. Prijalo bo tudi kopanje v bazenih termalnih vrelcev, kjer temperatura vode doseže prib. 40 stopinj. Po kosilu atraktivna vožnja z vlakom po še delujočem in najbolj zanimivem delu Železnice Smrti (po originalnem mostu), seznanili se boste z nemogočimi razmerami v katerih so vojni ujetniki delali 18 ur na dan, ob minimalni hrani, nikakršni zdravniški pomoči ter japonskem priganjanju. Popoldne postanek pri svetovno znanem mostu čez reko Kwai po katerem je bil posnet tudi istoimenski film. Po večerji pa glasbeni večer s tradicionalnimi inštrumenti, na katere boste ob koncu lahko poizkusili zaigrati tudi sami. Za zaključek večera pa še pokušina raznovrstnih in barvitih tajskih slaščic, spoznali bomo od kje dobijo živo zeleno in črno barvilo, kaj je osnova tajskih slaščic (testo je evropska dediščina, ne tajska) itd.

10. dan: celodnevni obisk domačinov
Po zajtrku nas čaka prav poseben dan, saj se bomo odpravili na obisk k domačinom, spoznavanje lokalne skupnosti ter vsakdanjega življenja. Pot nas bo vodila k domačinki v zasebni dom, kjer se boste lahko sprehodili po hiši, si pogledali kako in kje povprečna tajska družina živi. Izvedeli boste kako močne so družinske vezi, kakšne so dolžnosti otrok do staršev ter kakšno je zakonsko življenje. Naša gostiteljica nam bo pokazala priročno kuhinjsko strgalo za kokos, postopek priprave kokosovega mleka ter nas posladkala s kokosovo sladico. Sledil bo obisk mestne šole, pogledali si bomo učilnice in njihove didaktične pripomočke ter se pogovorili z učenci in učiteljem. Ker je budizem močno prepleten z vsakdanjim življenjem se bomo ustavili tudi v budističnem templju, kjer nas bo pričakal simpatičen menih in nam pojasnil samostansko življenje povprečnega meniha. Popoldne nas čaka še ogled enega izmed vojaških pokopališč posvečenega Avstralcem, Britancem in drugim Evropejcem, ki so gradili znamenito železnico. Popoldan še kuharski tečaj, kjer vam bodo spretne tajske kuharice predstavile glavne sestavine tajske kulinarike, pripravo nekaj jedi, ter pomagale da si pripravite svojo prvo tajsko večerjo.

11. dan: Kanchanaburi- nacionalni park Erawan- Ayuthaya
Lokalni avtobus nas bo s tipično tajsko vožnjo popeljal do nacionalnega parka Erawan, kjer bomo uživali v lepotah sedem stopenjskega slapa Erawan. Vzpon do vrha slapa traja eno uro in nudi postanek za kopanje ali piknik. Uživali bomo ob prekrasnih raznovrstnih brzicah, slapovih, lehnjakih ter z malo sreče naleteli tudi na navihane prebivalke parka, vedno radovedne opice, ki se po navadi predstavijo s svojimi vragolijami (so prosto živeče, zato je potrebna potrpežljivost in previdnost). Podali se bomo v porečje Matere vseh rek, kjer se nahaja zakladnica riževih polj ter hrbtenica tajskega kmetijstva. Mimo številnih polj, plantaž in manjših krajev bomo prispeli v nekdanjo prestolnico na ogled poletne kraljeve rezidence Bang Pa In, ki jo kraljeva družina še vedno uporablja za počitek, za sprejem uradnih obiskov ter za druge kraljeve obveznosti. Sprehodili se bomo do pisanega stolpa, paviljona na jezeru, si pogledali krasne bonsaje na vrtu, kitajsko palačo kot darilo kitajske skupnosti današnjemu kralju ter tudi notranjost glavne palače s kraljevim prestolom, jedilnico, razkošnim pohištvom, slikami in darili. V nekdaj najlepši prestolnici v JV Aziji – Ayuthayi nas pozno popoldan ali zvečer čaka vožnja z ladjo po kanalih (samo pri skupini 10+) reke Chao Praye in Pasak. Popeljali se bomo mimo nekaterih templjev ter pri tem uživali v večerji z okusnimi tajskimi specialitetami.

12. dan: Ayuthaya- Chiang Mai
Po zajtrku ogled nekdanje prestolnice Ayuthaye, ki je kar 417 let slovela kot najbolj razkošno mesto daleč naokoli. Pogledali si bomo zgodovinski park, ki vključuje ruševine nekdanje kraljeve palače s kraljevim templjem, celoten kompleks pa je bil razglašen za kulturno dediščino Unesca. V neposredni bližini stoji tudi moderni tempelj Mongkut Bopit, ki je idealen primer raznovrstnega budističnega darovanja in premore 16-metrski kipec sedečega Bude. Izvedeli boste o razkošnem življenju kraljev, ki so se obnašali kot bogovi, kilometrskih povorkah z barkami po rekah in navihanih evropskih popotnikih, prvih trgovcih in ambasadorjih. Ayuthaya je v 18. stoletju doživela zaton, ko jo je povsem porušila burmanska vojska, ob tem pa mesto požgala do tal ter vsem kipcem Bude posekala glave. Poiskali bomo odsekano glavo kipca Bude, ki ga je narava zaščitila po svojih močeh, poiskali raznovrstne stile gradnje pagod, obiskali enega najdaljših ležečih kipcev Bude ter ogled zaključili s sprehodom po lokalni tržnici s pestro izbiro raznovrstne zelenjave, sadja, mesa, rib in tudi že pripravljene hrane. Vožnja s spalnikom na sever Tajske.

13. dan: Chiang Mai
Dopoldan prihod v Chiang Mai. Po osvežitvi obisk najlepšega in najbolj čaščenega chiangmaijskega templja in zlate pagode na gori Suthep, kjer boste ob poslušanju legende o belem slonu lahko občudovali razgled na severno tajsko prestolnico Chiang Mai oz. »rožo severa«. Nato bomo obiskali več tajskih obrtniških delavnic, si med drugim pogledali proizvodnjo nakita z dragimi kamni, izjemne rezbarske sposobnosti domačinov, izdelavo tajskih dežnikov, pahljač in tajske svile. Tajska svila je tesno povezana z zgodbo ameriškega komandosa, kasneje poslovneža, Jhima Thompsona. V vseh delavnicah si bomo pogledali proizvodnjo in si vzeli nekaj časa tudi za nakupe. Zvečer bo možno samostojno raziskati mesto in se seznaniti z nakupovalno mrzlico in vrvežem nočne tržnice. Za nakupovanje nenaklonjenim, možnost obiska tajskega boksa (doplačilo).

14. dan: Chiang Mai
Po zajtrku se bomo odpravili na farmo slonov, kjer si bomo pogledali najprej zabavno predstavo s sloni (igranje nogometa, risanje itd.), slone pri jutranjem kopanju, slonje nebogljene mladiče itd. Izvedeli boste zakaj sloni hodijo po prstih, koliko metana pridelajo dnevno ter kako se razmnožujejo, živijo in kakšne značajske lastnosti imajo. Sledi ogled kačje farme ter predstave s kobrami in pitoni, farme orhidej… Kot podlaga za naš treking si bomo ogledali tudi muzej gorskih plemen in predstavitev njihovega izvora, tradicionalnih oblek, plesa, tipičnih običajev, glasbenih inštrumentov, itd. Obiskali bomo tudi »Kraljestvo tigrov«, kjer bodo najbolj pogumni proti doplačilu lahko preživeli nekaj časa z veličastnimi tigri in njihovimi mladiči. Zvečer tradicionalna večerja severne Tajske imenovana Khantok z umetniškim programom, tradicionalnimi plesi gorskih plemen in tradicionalno kulinariko severnih provinc. Nočitev.

15. dan: Chiang Mai- nacionalni park Doi Inthanon (treking)
Ob 8. uri odhod na treking (ni obvezen, prvi del dneva za celo skupino enak). Odpeljali se bomo najprej do lokalne tržnice, kjer se bomo seznanili s ponudbo zelenjave, sadja ter tajskih slaščic ter si nato ogledali spektakularni večstopenjski slap Mae Ya, po mnenju mnogih najlepši slap na Tajskem. Nato nas bo pot vodila v nacionalni park Doi Inthanon, kjer si bomo ogledali najbolj dostopen in obiskan slap Mae Klang in najvišji slap v parku Wachiratan. Po kosilu se del skupine z lokalnim vodnikom vrača v Chiang Mai na masažo stopal in večerjo. Za ostale pa sledi triurni treking do vasice, kjer bomo obiskali gorsko pleme Karen, se sprehodili do njihove šole, obiskali otroke ali oni nas, si pogledali primitivne statve in ročno tkanje, se seznanili z vaškim življenjem ter običaji. Karen so največje gorsko pleme na Tajskem, preživljajo se s kmetijstvom in v manjši meri z lovom, imajo prekrasna tradicionalna oblačila in so znani po tem, da mora ženska zaprositi moškega za roko. Po nastanitvi v bambusovih kolibah pri domačinih, se boste lahko oblekli v tradicionalne srajce plemena Karen ter poskusili riževo žganje. Kareni vam bodo pripravili okusno večerjo ter poskrbeli za prijeten večer. Nočitev.

16. dan: Nacionalni park Doi Inthanon (treking)
Poslovimo se od naših gostiteljev, saj nas čaka dve urni vzpon med riževimi polji na najbližji vrh. Povzpeli se bomo na višino cca. 1900 metrov. Na poti se bomo seznanili z karenskimi gorskimi plemeni, izvedeli boste vse o načinu življenja, tradiciji, običajih, o proizvodnji gorskega riža, bananovcih, kavovcih ter samem nacionalnem parku Doi Inthanon, rastlinstvu, živalstvu, prednostih in slabostih parka. Po kosilu še dve urni treking do bambusovih kolib v neposredni bližini enega izmed slapov (možnost kopanja), kjer bomo po večerji ob svečah, ob šumenju slapa in umirjenih zvokih tropskega gozda sladko zaspali. Skupina, ki ostane v Chiang Maiju se bo podala v muzej gorskih plemen (vključeno) ter zvečer po želji na cabaret predstavo (doplačilo).

17. dan: Nacionalni park Doi Inthanon (treking)- Chiang Mai
Po okusnem zajtrku dvourni treking čez riževa polja nato ob reki skozi bambusov gozd, ob nasadih banan ter longkana. Na drugem delu poti zapustimo tropski gozd in pred nami se odpre lep razgled na okolico. S prihodom v prvo vasico, se bomo srečali z drugim delom skupine, se skupaj zapeljali do slonjega kampa, kjer boste lahko hranili neučakane in vedno lačne slone. Sledilo bo jahanje slonov po tropskem gozdu, okusno kosilo v manjši lokalni restavraciji ter avanturistični spust po bližnji reki z bambusovimi rafti. V Chiang Mai bomo prispeli pozno popoldan. Po kratkem premoru si bomo v masažnem salonu privoščili tajsko tradicionalno masažo, kjer bodo spretne roke maserk poskrbele, da se boste počutili kot prerojeni. Zvečer prosto za obisk ene izmed tajskih diskotek oz. prosto za ponovni obisk nočne tržnice.

18. dan: Chiang Mai- Dolgovratke- Zlati trikotnik- Chiang Mai
V zgodnjih jutranjih urah se bomo odpravili na izlet do Zlatega trikotnika, postanek na poti za zajtrk, nato vožnja na skrajni severozahod ter obisk vasice, kjer živijo »dolgovratke«. Pleme »dolgovratk« še vedno goji običaj, po katerem deklicam od rane mladosti okoli vratu ovijajo kovinske obroče. Njihovi vratovi se tako podaljšajo do neverjetnih dolžin, odstranitev obročkov pa bi zaradi oslabelega vratu pomenila smrt, zato jih nosijo od rojstva do smrti. Sprehod čez vasico gorskega plemena Akha, ki jih Tajci pogosto imenujejo »divjaki«, obisk pri gorskem plemenu Hmong, znanem po črno-rdeči tradicionalni obleki in nekdanji obsežni proizvodnji opija. Organizirano bo kosilo ob veličastni reki Mekong, ogled slavnega muzeja opija, svetovno znanega Zlatega trikotnika ter burmanske tržnice na mejnem prehodu. Povratek v Chiang Mai v poznih večernih urah.

19. dan: Chiang Mai- Phitsanulok
Po zajtrku slovo od »rože severa«, vožnja mimo riževih polj, nasadov longkana, bananovcev ter čez tropski deževni gozd do Phitsanuloka, kamor bomo prispeli popoldan. Ogledali si bomo kipec Bude, ki so ga največkrat uporabili za izdelavo kopije. Kipci Bude so narejeni v treh osnovnih položajih: ležečem, sedečem in stoječem. Predvsem pri zadnjih dveh ločimo več kot sto različnih položajev, ki vsak zase simbolizira pomemben del bodisi Budovega življenja, bodisi njegovega nauka. Obisk delavnice, kjer izdelujejo bronaste kipce Bude in jih prodajajo po celi državi. V večernih urah se bomo peljali mimo mošeje do majhne stojnice z raznovrstnimi insekti, kjer bo možno močne beljakovinske prigrizke tudi poskusiti, prav tako pa tudi znamenito riževo žganje, tipično za tajsko podeželje. Sledi vožnja do zelo posebne restavracije z imenom ''Leteča zelenjava'', kjer zelenjavo pripravijo v voku, nato vržejo na 5-6 metrov oddaljeni oder, kjer jo natakar ujame na krožnik in prinese na mizo. Vožnja s spalnikom v osrčje države.

20. dan: Bangkok
Zjutraj prihod vlaka v prestolnico, nastanitev v hotelu in kratek predah. Nato ogled mesta, prvo raziskovanje vrveža polne prestolnice ter spoznavanje tajskih pouličnih navad, razvad, stoletne tradicije in kulture. Stopili bomo do pouličnih stojnic, si privoščili prigrizek na palčki, slaščico ali pijačo v plastični vrečki. Poiskali bomo tradicionalne trikolesnike, reciklažne stojnice, hrustljavo pečene insekte, kobilice in črve, hiške zlih duhov, kraljeve portrete, se sprehodili do Kraljevske reke, kjer se gnetejo tako imenovani dolgi čolni, trajekti, transportne ladje, rečni potniški čolni in barke ter si pogledali znameniti Phra Pinklao in Krung Thon most. Vožnja s čolnom po kraljevski reki Chao Phrayi do kitajske četrti, sprehod po ulicah China towna, kjer se bomo predali vrvežu kitajskih trgovcev in njihove raznovrstne poceni robe. Vzpon na goro Wat Saket z zlato pagodo, kjer je razgled na tajsko prestolnico oz. »mesto angelov«. Zvečer prosto za obisk nočne tržnice...

21. in 22. dan: Bangkok- Evropa
Po zajtrku ogled Velike palače, prve kraljeve rezidence v prestolnici, ki je služila kot domovanje in za protokol dinastiji Chakri, iz katere izhaja tudi današnji kralj. Pogledali si bomo najbolj čaščeni kipec Bude na Tajskem, ki mu pravijo Smaragdni Buda in muzej, kjer hranijo nakit, orožje in druge osebne predmete kraljeve družine ter tudi zibelko, ki jo še danes uporabljajo ob rojstvu kraljevih družinskih članov. Sledi ogled slavnega templja Wat Pho, ki predstavlja center medicine in tajske masaže, obiskovalci pa ga poznajo po najdaljšem ležečem kipcu Bude. Ogled Templja Vzhajajočega sonca, kjer se je razvoj same prestolnice sploh začel ter nato sprehod po čudovitih kraljevskih sobah, kjer je živela kraljeva družina vrsto let. Danes je palača obnovljena v vsem svojem sijaju, premore številne osebne predmete kralja in drugih članov kraljeve družine, kot tudi darila tujih predstavnikov, porcelana, lovskih trofej itd. Gre za eno najlepših tajskih kraljevih palač, za mnoge najpomembnejšo takoj za Veliko palačo, saj je po marsičem edinstvena. Obiskali bomo tudi palačo princese, kjer hranijo zbirko fotografij kraljeve družine in kraljevih pomembnih običajev kot je rojstvo prestolonaslednika, kronanje, državne obletnice, poroke itd. Pot nas bo vodila tudi na ogled zbirke razkošnih kraljevih kočij. Popoldan čas za nakupe, samostojno raziskovanje in oglede. Vožnja na letališče, nočni let ter naslednji dan zvečer srečna vrnitev domov.


Informacije po ZVPot:
Ponujena kombinacija potovalnih storitev je turistični paket v smislu zakona, ki ureja varstvo potrošnikov. Zato boste upravičeni do vseh pravic EU, ki veljajo za turistične pakete. Podjetje TA Meridian d.o.o. prevzema polno odgovornost za ustrezno izvedbo turističnega paketa v celoti. Poleg tega podjetje TA Meridian d.o.o. v skladu z zakonom, ki ureja varstvo potrošnikov, zagotavlja jamstvo, da se v primeru njegovih likvidnostnih težav povrnejo vaša plačila in zagotovi vaš povratek, kadar turistični paket vključuje prevoz. Več informacij o ključnih pravicah iz zakona, ki ureja varstvo potrošnikov: Obrazec standardnih informacij za pogodbe o paketnem potovanju 

Organizator potovanja je Turistična agencija Meridian d.o.o., Ljubljana.