Preberi več

Biser Karibov

Preberi več

Dežela glasbe, plesa in tobaka

Preberi več

HRVAŠKA
Prijava na e-novice
   Se strinjam
DVD S POTOVANJA!
ZA ZGODNJE PRIJAVE!
POPUST ZA SKUPINE!
ZANIMIVA DARILA ZA REDNE STRANKE!
KONTAKTIRAJTE NAS, Z VESELJEM VAM RAZLOŽIMO NAŠE UGODNOSTI!
Krokodili imajo za nogometno žogo velik želodec, zato jedo malo in velikokrat.
Samo eno potovanje Marca Pola je trajalo 24 let, prepotoval pa je 24.130 km po Daljni Aziji.
Nekaterim plamencem (flamingo) se barva spreminja glede na vrsto prehrane.
Giacomo Casanova veliki lomilec ženskih src je znal skoraj vse tedanje evropske jezike ter je bil najbolj razgledana osebnost 18. stoletja.
Sloni hodijo po prstih, pod peto imajo debel sloj maščobe, ki ublaži pritiske teže na gleženj.
Italija je največja proizvajalka riža v Evropi.
Kače velikanke lahko pojedo tudi pumo, pekarija ali človeka. Tak obrok jim zadostuje za eno leto.
Znameniti svetnik Anton Padovanski je bil po rodu Portugalec.
Morski pes plava s povprečno hitrostjo 3 km/h ter maksimalno 95 km/h.
Najmlajša mati na svetu je bila 5-letna Lina iz Peruja.
Sloni se sporazumevajo tudi preko vibracij, ki jih povzročajo pri udarjanje s stopalom ob tla.
Večina slonov spi stoje in le dve do tri ure dnevno.
Največji poznani morski pes je meril 13 metrov in tehtal 15 ton.
Divji slon poje 230 kg hrane in spije 125 litrov vode.
Sorodnik afriškega noja je južnoameriški nandu in avstralski emu.
Noj, zebra in žirafa imajo tako močno brco, da z njo lahko ubijejo tudi leva.
Pri nosorogu samo glava tehta 200 kg.
Največja želva do sedaj je bila iz vrst usnjače, težka kar 752 kg.
Ena najbolj sramežljivih živali na območju bibavice je hobotnica.
Od leta 1830 dalje je vsako leto bilo na zanzibarskem trgu prodanih 10.000 do 30.000 sužnjev.
Kokosova palma lahko živi 100 let, rodna doba pa je 20 let.
Rdeči kolobusi iz vrst opic živijo samo še v gozdu Jozani na tanzanijskem Zanzibarju.
Pri hijenah imajo tudi samice penis, ki je bolj navidezen kot za uporabo.
Rajski otok Zanzibar nima krokodilov.
Gepardi tečejo 120 km/h, a samo 20 sekund, kar zadostuje za uspešen lov.
Konkvistador Peruja Francisco Pizzaro je bil bratranec Hernanda Corteza, ki je osvojil Mehiko.
Pra-pra dedek kubanskega revolucionarja Che Guevare je bil podkralj v Peruju.
Sunset Africa
Sunset Africa
SUNSET AFRICA LTD.
P.O.BOX 14546
ARUSHA, TANZANIJA
Tel: 00386-41-805-962 www.sunsetafricasafari.com
Sunset Peru
Sunset Peru
SUNSET PERU LTD.
Skype:
"sunsetperulimited"
Messanger, e-mail:
#EM#696f646c447673697b6c7e7b697f7b63797c7b67717138747774#EM#
Tel: 0051-84-255-305
GSM: 0051-84-984-702-307
www.sunsetperulimited.com
Cites
ZDANORO SALSA potovanje po ZDAnajbogatejši program + nepozabni salsa plesni večer
LOS ANGELES- HOLLYWOOD- SANTA BARBARA- MONTERREY- SAN FRANCISCO- SACRAMENTO- NP SEQUIOA- CALICO- DOLINA SMRTI- LAS VEGAS- NP ZION- KANJON BRYCE- ANTILOPA KANJON- VELIKI KANJON- PHOENIX- SAN DIEGO- LOS ANGELES
Odhod:
19 dni

Vodi:
    Minka Raquin


1. dan: Slovenija- Los Angeles
Prevoz na eno izmed sosednjih letališč, od koder bo v zgodnjih jutranjih urah polet proti Los Angelesu. Obroki na mednarodnem letu. Po pristanku prevoz do hotela. Nočitev.

2. dan: Los Angeles
Ta dan bo posvečen ogledu kalifornijske metropole Los Angelesa, ki ga ne imenujejo zastonj multikulturno mesto, srce ameriške filmske industrije ter mesto bogatih in slavnih. Trinajst milijonska metropola je v vsem kar se dogaja v svetu filma, mode, umetnosti, vedno korak pred ostalo Ameriko. Odpravili se bomo do znamenitega amfiteatra z naravo v okolici, fotografirali svetovno znani napis Hollywood, se sprehodili po Hollywoodu, pogledali Pločnik slavnih, poiskali nekatera velika imena, odtise rok najbolj popularnih glasbenikov, filmskih igralcev in drugih ustvarjalcev. Poiskali bomo Kitajsko gledališče ter njegov moderni nadomestek Kodak gledališče, se zapeljali po znamenitih avenijah kot je Santa Monica, Melrose, do zvezdniške nakupovalne ulice, do Beverly Hills, kjer bomo poiskali hiše slavnih in bogatih, saj tu domujejo številni zvezdniki. Pot nas bo zanesla do muzeja avtomobilov, korejske četrti ter tudi največje tržnice s sadjem in zelenjavo, kjer bomo naredili kratek postanek za osvežitev ali prigrizek. Vstopili bomo tudi v prav posebno trgovino, kjer se pokaže razmišljanje Američanov in velike ameriške sanje. Dokler ne vidiš, ne moreš verjeti. Absolutno presenečenje. Nekaj prostega časa, nato povratek v hotel. Priprava na prvi salsa večer in raziskovanje plesnega vzdušja v večno mladem in dinamičnem Los Angelesu, salsa preplesavanje do poznih jutranjih ur. Nočitev.

3. dan: Los Angeles- Santa Barbara- San Luis Obispo (okolica)
Zajtrk. Vožnja skozi Mesto Angelov, kjer ne manjka slavnih filmskih in glasbenih ikon kot tudi nešteto radovednih obiskovalcev. Pot nas bo vodila na južni del mesta, ki je z najpomembnejšo in najbolj prometno avenijo povezan z znamenito Santa Monico. Sprehod po zanimivem parku s čudovitim razgledom na morje, kjer si domačini krajšajo urice z branjem knjige, ročnimi deli ali preprosto z telovadbo in posedanjem v prijetni družbi. Tu se bo začela naša zgodba o znameniti in svetovno znani poti, ki prečka velik del ZDA, sprehodili pa se bomo tudi do pomola s številnimi trgovinami s spominki in lokali. Postanek tudi na rtu s čudovitim razgledom, kjer so snemali Železnega moža in normandijsko zgodbo Dan D. Tu se je odvijala tudi dolgoletna zgodba znamenitih kitolovk. Pot nas bo peljala v zaščiteno območje, kjer bomo v besedi in sliki spoznali enega najlepših in odmaknjenih naravnih morskih rezervatov kot tudi v »jagodni raj«, kjer se bomo posladkali s slastnimi sadeži. Popoldan bomo preživeli v enem izmed najdražjih letovišč v Kaliforniji, kjer stanuje in počitnikuje smetana kalifornijske visoke družbe. Obiskali bomo enega izmed 23 samostanov, ki so jih Frančiškani ustanovili na kalifornijski obali. Pozabavali se bomo ob zgodbah, prigodah prvih raziskovalcev, ob nevšečnostih, ki so jih pestile in zmotnem mišljenju, predstavah, ki so si jih ustvarili o nepoznani deželi. Prijeten sprehod po hodnikih, stari kuhinji, čez cerkev nas bo pot vodila do mogočnega figovca, ki od vseh dreves ustvarja največjo senco na svetu. Si pogledali njihov način življenja, se podali do stare trdnjave, znamenitega pomola, kjer bo čas za sladoled ameriških dimenzij, si vzeli dovolj časa za raziskovanje najlepše arhitekturne dediščine Santa Barbare, znamenite sodne palače, ki že s samim vhodom očara, da o notranjosti ne govorimo.

4. dan: San Louis Obispo (okolica)- Monterey
V dopoldanskem času se bomo podali po kalifornijski obali proti severu, obiskali bomo priznano vinorodno območje in si privoščili kozarček dobrega vina. Odpravili se bomo na ogled izjemne palače, ene najlepših v ZDA, ki jo je gradil J. Morgan in ima 56 spalnic, 61 kopalnic, 19 dnevnih prostorov, čudovit vrt, dejansko prava paša za oči. Dvorec navduši prav vsakega obiskovalca. Nato nas čaka dan poln čudovitih razgledov, svojstvenih plaž, klifov, obalnih tipov pokrajine, saj se bomo podali vzdolž ene najlepših plaž na svetu, po tako imenovani All American Road. Dovolj bo časa, da se bomo odpravili na razgledne točke, si privoščili kratek sprehod po mehkem pesku, uživali ob pogledih na surferje v Tihem oceanu ter si privoščili pokušino nekaterih zanimivih slaščic, brez katerih domačini ne morejo. Na enem delu se cesta nekoliko oddalji od obale in odprl se nam bo pogled na gorovje Lucija Range. Po tej čudoviti panoramski poti bomo prispeli v Monterrey, kjer nas na obali skoraj vedno pričakajo tjulnji, morske vidre in pelikani. Vožnja s pouličnim vlakom nas bo pripeljala v stari del mesta, kratek ogled najpomembnejših stavb ter sprehod po pomolu, kjer še danes občutimo pridih zanimive preteklosti. Tu se bomo spomnili tudi J. Steinbeck-a in njegovega navdiha s katerim je ustvaril roman o življenju v Monterreyu. Postavil ga je obdobje, ko je v takrat majhnem mestu cvetela industrija konzerviranih sardin. Transfer v hotel (na poti v SF).

5.- 6. dan: San Francisco
San Francisco je med ameriškimi mesti zagotovo eden izmed biserov, zato se bomo dva dni z različnimi prevoznimi sredstvi potepali po ulicah tega čudovitega mesta, ki leži na gričkih ter je skoraj vsepovsod obdan z morjem oziroma zalivom San Francisco. Ladja nas bo odpeljala na zloglasni otok Alcatraz znan po enem najhujših zaporov na svetu in številnih svetovno znanih zapornikih med katerimi je bil tudi Al Capone, George Kelly, Stroud in še mnogi drugi. Poiskali bomo največji trn v peti zapornikov, blok D in se ob poslušanju zgodb nekdanjih zapornikov poskušali vživeti v takratno dogajanje. Mesto je znano kot svetovljansko, odprto, etično pestro, z umetniško dušo in del tega bomo ujeli na našem raziskovanju ponosa domačinov, znamenitega starodavnega tramvaja, pisane in živahne kitajske četrti, povzpeli se bomo po najbolj strmi ulici, do najbolj zavite in atraktivne ulice na svetu, po kateri se bomo tudi spustili do nekdanje tovarne s sadjem, ki so jo lično preuredili v nakupovalni center, mimo številnih restavracij z odlično morsko hrano, kapelice za ribiče in mornarje, do ribiškega pristana z muzeji, znamenito vojaško ladjo ter prisluhnili številnim zanimivim zgodbam. Pot nas bo zanesla do slavnega pomola 39, kjer uživajo v soncu morski levi, mi pa si lahko privoščimo postanek in prigrizek. V edinstvenem mestu nas bo zanimala tudi Centralna Knjižnica, Mestni trg z Univerzo in Opero, kot tudi trg, kjer so pred nekaj leti imeli največje novodobne demonstracije. Na poti do pristanišča bomo videli enega izmed simbolov San Francisca, 87 metrov visok stolp, ki je rešil umetnike v času velike gospodarske krize. Noči bomo preživeli ob posušanju latinsko-ameriških ritmov, z veliko plesa, smeha, prijetnega druženja in zabave do jutranjih ur. Nočitev.

7. dan: San Francisco- Sacramento
Dopoldne bomo nadaljevali z ogledi, odpravili se bomo do pristaniške stavbe, pomorskega muzeja kjer hranijo izjemno lepe primerke zgodovinskih ladij, Disneyevega muzeja, mlinov posvečenih nizozemski kraljici, do obale Tihega oceana, lepih plaž kot tudi do razgledne točke, kjer se krasno vidi na svetovno znani Golden Gate most, ki je vsaj v eni pomembni točki povezan tudi z enim izmed simbolnih slovenskih mostov. Videli bomo Palačo sodobnih umetnosti, francoski muzej, spomenik holokavsta, mestna jezera in dva čudovita rekreacijska parka, številne viktorijanske hiše ter slišali zgodbe o potresni zgodovini mesta, številnih slavnih osebnostih, tako imenovani kritični masi, prvi mestni turistični atrakciji in o cestnih divjakih, ki so postali del vsakdana v San Franciscu. Po končanem ogledu bomo z vožnjo preko mosta Golden gate prečkali zaliv San Francisco ter se podali novim dogodivščinam naproti, proti kombinaciji novega modernega ter istočasno starega s pridihom divjega zahoda. Vse to je prestolnica Kalifornije, Sacramento. Izjemno priljubljen med obiskovalci bo tudi nas popeljal od zgodb zlate mrzlice leta 1849, ki so mesto proslavile do spomenika izumitelja hitre pošte in njegove zanimive življenjske zgodbe, preko graditeljev čezcelinske železnice, zanimivega šolskega poslopja iz prejšnjega stoletja, zgodbe o znamenitem Švicarju, ki je bil usojen mestu ter je pisal njegovo atraktivno zgodovino, vse do glavnih mestnih muzejev in seveda manjkala ne bo niti stavba, kjer je nekoč mišičasti Američan avstrijskega rodu, slavni Arnold Schwarzeneger imel svojo pisarno kot kalifornijski guverner. Dodobra bomo doživeli večerni utrip mesta Sacramento ter si po želji privoščili dobro večerjo v eni izmed restavracij preden se med kavbojskimi ulicami divjega zahoda podamo na zaslužen počitek.

8. dan: Fresno- Nacionalni park Sekvoja- Bakersfield
Iz Sacramenta se bomo podali še bolj v notranjost vzhodne Kalifornije in se povzpeli na zahodne obronke mogočnega gorstva Sierre Nevade. Najprej vožnja proti Fresnu, ki jo bomo krajšali z zgodbami o zlati mrzlici v Kaliforniji, o pravih ameriških kavbojcih ter popestrili z vsem poznano ameriško glasbo. Američani so znani kot strastni zbiratelji najbolj norih predmetov, zato se bomo ustavili na domačiji, ki premore zbirko starih strojev, nenavadnih pripomočkov, tu je tudi gostinski lokal iz časa nekdanjega divjega zahoda in še in še. Ta dan bomo namenili tudi za pokušino raznovrstnega suhega sadja, saj bomo v regiji številnih sadnih plantaž. Sledil bo spet pobeg v čudovito ameriško divjino, tokrat nacionalni park Sequioa, ki je znan po največjih, najvišjih kot tudi najpomembnejših sekvojah na svetu. Te izjemne primerke (80 metrov višine, 2200 let stare) si bomo tudi pogledali, jih poslikali in uživali ob občudovanju neverjetnih stvaritev narave. Pobrskali bomo tudi po življenjskih zgodbah znamenitih Američanov, po katerih do sekvoje dobile imena, predvsem zgodbo ameriškega predsednika Granta in znamenitega generala Shermana. Za majhno poslastico konec dneva se bomo zapeljali po ozkih stranskih poteh parka med dvema sekvojama, pod sekvojo itd. Po končanem ogledu se bomo odpravili v Bakersfield, kamor bomo prispeli v zelo poznih večernih urah. Nočitev.

9. dan: Bakersfield- Las Vegas
Tudi današnji dan bo fantastičen, saj se bomo najprej vrnili v preteklost z obiskom restavracije ter trgovine s spominki iz 60-tih let, kjer ima človek res občutek, da se je čas ustavil ter da razviti svet ne obstaja. Posladkali se bomo z okusno tradicionalno ameriško pito, se sprehodili med spominki iz 60-tih let, nato pa obiskali tako imenovano "mesto duhov". Gre za mesto, ki je zacvetelo v času "srebrne mrzlice", a ko je konec 19. stoletja ta doživela zaton, so vsi prebivalci mesto zapustili in ga prepustili upravljanju duhovom. Tako najdemo duhove na vsakem koraku, na vozu, pred barom, v trgovini, pred kočo... Proti večeru prihod v eno redkih velikih mest sredi Mojave puščave, v zabaviščno igralniški Las Vegas. Po želji bomo večer zaključili ob preplesavanju linijske in kubanske salse, ob dobrem kubanskem koktejlu in prijetnem vzdušju vedno budnega Las Vegasa. Nočitev.

10. dan: Las Vegas- Dolina Smrti- Las Vegas
Pred duhovi bomo zbežali v slabo poseljeno Mojave puščavo v najnižje, najbolj vroče, posledično tudi najbolj suho območje v ZDA, v znamenito Dolino smrti. Postanek ob slanem bazenu na dnu kotline, sprehod do središča z lepim pogledom na okolico ter točko morske gladine nekje v zgornjem delu okoliških hribov. Popoldne bo posvečeno občudovanju naravnih lepot, ko se bomo zapeljali po ozki enosmerni cesti na razgledno točko, obdajali nas bodo hribi, valoviti griči, ostri, našpičeni, kopasti, vseh oblik in barv. Cesta je enako valovita kot da bi vozil po morskih valovih, a ob njej dve prekrasni razgledni točki, kjer se življenje skoraj ustavi. Tudi ta večer ne bo manjkalo zabave, naš plesni učitelj nas bo popeljal v raziskovanje plesnih dogodkov in na žur do jutranjih ur.

11. dan: Las Vegas- Hoover- Las Vegas
Zjutraj se bomo odpravili na ogled jeza Hoover, kjer se bomo sprehodili 900 m nad Koloradom, si ogledali zanimiv film o zgodovini gradnje in obiskali notranjost elektrarne. Navdušeni nad panoramskim pogledom na reko Kolorado in Mead se bomo vrnili v Las Vegas, kjer se bomo prepustili čaru svetovno znanega turističnega središča iger na srečo, nakupovanj, vrhunskih restavracij in zabave, zaradi česar ima mesto vzdevek "Svetovna prestolnica zabave''. Mesto je polno svetlobnih napisov in zaslonov, predvsem v t.i. lasvegaškem pasu, dobrih šest kilometrov dolgi aveniji z največjo koncentracijo igralniških in hotelskih dejavnosti. Številni hoteli predstavljajo razne svetovne znamenitosti, kot so Luxor, New York, Venetian, Ceasars Palace, Treasure Island,... Popoldne se bomo odpravili še na krajši ogled starega dela mesta. Z nekaj metrov dolgo črno limuzino se bomo odpravili v mestni predel, kjer se je vse skupaj začelo, kjer so nastale prve igralnice zaradi katerih je Las Vegas tako zaslovel. Moderna prenova, ki je ohranila stare znamenite stavbe, igralnice, hotele in gostinske lokale, je prava poživitev. Nikakor pa ne bomo zamudili odprtih večernih prizorišč, kot so Fremont ekstravaganca, prva piratska bitka, izbruh vulkana, beli tigri, … Povratek do hotela in prosto za samostojno raziskovanje čarov tega bleščečega mesta. Nočitev.

12. dan: NP Zion- Kanjon Bryce
Dopoldne se bomo odpravili proti zvezni državi Utah, kjer se nahaja tako imenovana trdnjava kavbojev. Na kratkem sprehodu si bomo pogledali lesene stavbe, ki so nekoč tvorile mesto kavbojcev, tu najdemo tipične vozove, ameriški tradicionalni bar, hleve, v ozadju pa tudi navihane osle, ki so bili v času kavbojcev vedno v senci poskočnih konjev. Čaka nas še degustacija bizonove kože za najbolj pogumne in največje gurmane. Od kavbojcev, številnih anekdot, možnosti nakupa pravega kavbojskega klobuka, repka klopotače ali celo njene nagačene glave, se bomo podali v bolj umirjeni a čudoviti nacionalni park Zion. Gre za najstarejši nacionalni park, kjer je glavna cestna povezava obdana s prekrasnimi hribi v dolini reke Virgin. Povzpeli se bomo na manjšo razgledno točko, se sprehodili do konca kanjona, iskali najboljše letalce na svetu ter tudi največje med pticami, znamenite kalifornijske kondorje ter se po ogledu preko ozkega tunela podali novim dogodivščinam naproti. Za konec dneva smo pustili enega najbolj atraktivnih in nenavadnih kanjonov v Ameriki, saj ne gre za pravi kanjon, pač pa za naravni amfiteater, kjer stožci različnih barv glede na vsebnost mineralov, tvorijo "vojsko". Stoletno oblikovanje vode in vetra je pravi raj na zemlji, večbarvni skalnati stolpiči na več kot 2000 metrih pa nikogar ne pustijo ravnodušnega, še zlasti če je prisoten tudi sončni zahod. Polni fantastičnih vtisov se bomo podali v naš hotel. Nočitev.

13. dan: Kanjon Bryce- jezero Powel
Zjutraj se bomo ustavili v nekdanjem puščavskem Hollywoodu, v kraju kjer so snemali več deset ameriških filmov o divjem zahodu, o kavbojcih in indijancih, v kraju kjer so bile vse slavne filmske zvezde tistega časa kot je John Wayne in njemu podobni. Tu so ohranili nekatere izmed filmskih kulis, ki jih je možno tudi videti. Posvetili se bomo zgodbam zloglasnih kavbojev, ki so krojili tedanje življenje. Sledila bo vožnja do umetnega jezera Powel, ki je nastalo ob zajezitvi reke Kolorado v enem izmed njenih kanjonov. Zunanji ogled mogočnega jeza, kratek sprehod po okolici, od koder se vidi razsežnost poplavnega območja in jezera Powel, ki se imenuje po majorju Powell-u, katerega življenjska zgodba je nadvse zanimiva, saj je bil prvi, ki je raziskal dolino reke Kolorado in se odpravil na drzno avanturo, katero si bomo pogledali v kratkem filmu. V nadaljevanju sledi eden viškov tega potovanja, ogled fenomenalnega Antilopinega kanjona, kjer se oranže in rdeče barve prelivajo s kančkom rumene ter drugimi odtenki. Kanjon je raj za profesionalne fotografe, a tudi amaterskim ne zmanjka idej, motivov in možnosti dobre fotografije. Po sprehodu po kanjonu "kjer voda teče skozi skalo". Nočitev.

14. dan: Grand Canyon
Celodnevno potepanje po verjetno najbolj znani naravni svetovni dediščini na svetu, kjer čas mineva kot bi trenil. Pot nas bo vodila ob reki Kolorado skozi rezervat Navajo Indijancev do Velikega kanjona, ki mu Američani suhoparno pravijo "velika luknja v zemlji". Odpravili se bomo na več razglednih točk, kjer bo možno videti kar zajeten del kanjona, zvečer bomo sliko v naravi primerjali s fantastično režiranim filmom v Imax tehniki, ki daje občutek da smo v kanjonu, da letimo ob njem, nad reko, po klifih navzdol itd. To bo čudovito doživetje pred nočitvijo.

15. dan: Grand Canyon- Phoenix
Dopoldne se bomo odpravili do legendarne Route 66, ene najbolj znanih ameriških cest v skupni dolžini skoraj 4000 kilometrov, po kateri so se nekoč valili konvoji naseljencev proti obljubljeni deželi. Njeno rojstvo sega v leto 1926, največji razmah in največ popotnikov pa je dobila v času "prašnega tornada", ki je mati vseh cest spremenil v najbolj obljudeno ameriško pot do odrešitve. Na določenih točkah se zgradbe, napisi in življenje ni kaj dosti spremenilo od časa selitev in enega izmed teh krajev bomo obiskali, se podali v lokal iz časa Elvisa Presleya ter se posladkali z najbolj priljubljeno sladico na znameniti Route 66 ter specialiteto naših gostiteljev. Popoldne nas čaka vožnja na jug Arizone do presenetljivih indijanskih bivališč, ki so jih zgradili visoko v klif in do katerih so dostopali s pletenimi lestvami. V najbolj ohranjeni naselbini je živelo med 25 do 35 Indijancev, ki so imeli v bližini vodo, rodovitno zemljo, zanimivo favno kot tudi dobro zaščito pred napadalci. Po ogledu še vožnja do Phoenixa, prestolnice Arizone. Nočitev.

16. dan: Phoenix- Yuma- San Diego
V jutranjih urah krajši ogled Phoenixa, nato se bomo odpravili do puščavskega muzeja, da bolje spoznamo Sonora puščavo, njene prebivalce kot tudi puščavski botanični vrt. V parku je možno videti 320 puščavskih živali med drugim tudi mehiškega volka, risa, belorepega jelena… Atrakcija dopoldneva pa bo demonstracija vrlin in sposobnosti ptic plenilk, med drugim več vrst sov, sokolov in orlov. Sprehodili se bomo po več kot 2 km dolgi pešpoti med 1200 rastlinskimi vrstami ter tako dodobra spoznali življenje v puščavi. Po ogledu se bomo odpravili mimo ameriško-mehiške meje, nato preko Yume, kjer bo kratek postanek za kosilo, v južno kalifornijsko mesto, nekoč najpomembnejše pristanišče, središče največje vojaške baze, danes pa mesto kontrastov San Diego. San Diego je znan tudi kot biser salse in nepozabnih zabav, zato nas čaka nepozaben večer v plesnih čeveljcih, ob dobri glasbi ter v družbi najboljšega salsa plesnega učitelja v Sloveniji.

17. dan: San Diego
Zjutraj nadaljujemo z ogledi San Diega, odpravili se bomo v Balboa park, si pogledali avenijo El Prado, istoimensko hišo, Muzej umetnosti, botanični vrt, pan-ameriški trg, avtomobilski muzej, letalski muzej, številne galerije, prirodoslovni muzej, se sprehodili do klasičnega španskega kolonialnega predela, uživali v vožnji čez znameniti Koronado most, občudovali slavni hotel Koronado ter predel nesramno bogatih ljudi s čudovitimi vilami. Odpravili se bomo v najstarejši del mesta, ki ga je leta 1542 ustanovil portugalski raziskovalec in popotnik z zanimivo avanturistično življenjsko zgodbo. Tu ne manjka privlačne stare arhitekture, nizkih stavb, kjer so nekoč cveteli umazani posli, prepovedana obrt, igre na srečo, življenje brez zakonov itd. Območje je zaščiteno kot narodno zgodovinski distrikt. Odpravili se bomo v zaliv Mission, si pogledali največje rekreacijsko območje, v okviru katerega se nahaja tudi Sea World, kombinacija med akvarijem in zabaviščnim parkom. Sprehodili se bomo po eni izmed plaž ob Tihem oceanu, ki jih v San Diegu res ne manjka. Še ena nora zabava in ritmih salse, bachate in kizombe... Nočitev.

18.- 19. dan: San Diego- Los Angeles- Slovenija
Sledi vožnja v Los Angeles, kjer nas v večerni urah čaka polet nazaj domov. Polet proti Evropi, kamor bomo prispeli naslednjega dne. Po pristanku organiziran prevoz domov.


Informacije po ZVPot:
Ponujena kombinacija potovalnih storitev je turistični paket v smislu zakona, ki ureja varstvo potrošnikov. Zato boste upravičeni do vseh pravic EU, ki veljajo za turistične pakete. Podjetje TA Meridian d.o.o. prevzema polno odgovornost za ustrezno izvedbo turističnega paketa v celoti. Poleg tega podjetje TA Meridian d.o.o. v skladu z zakonom, ki ureja varstvo potrošnikov, zagotavlja jamstvo, da se v primeru njegovih likvidnostnih težav povrnejo vaša plačila in zagotovi vaš povratek, kadar turistični paket vključuje prevoz. Več informacij o ključnih pravicah iz zakona, ki ureja varstvo potrošnikov: Obrazec standardnih informacij za pogodbe o paketnem potovanju 

Organizator potovanja je Turistična agencija Meridian d.o.o., Ljubljana.