Preberi več

Biser Karibov

Preberi več

Dežela glasbe, plesa in tobaka

Preberi več

HRVAŠKA
Prijava na e-novice
   Se strinjam
DVD S POTOVANJA!
ZA ZGODNJE PRIJAVE!
POPUST ZA SKUPINE!
ZANIMIVA DARILA ZA REDNE STRANKE!
KONTAKTIRAJTE NAS, Z VESELJEM VAM RAZLOŽIMO NAŠE UGODNOSTI!
Pra-pra dedek kubanskega revolucionarja Che Guevare je bil podkralj v Peruju.
Konkvistador Peruja Francisco Pizzaro je bil bratranec Hernanda Corteza, ki je osvojil Mehiko.
Gepardi tečejo 120 km/h, a samo 20 sekund, kar zadostuje za uspešen lov.
Rajski otok Zanzibar nima krokodilov.
Pri hijenah imajo tudi samice penis, ki je bolj navidezen kot za uporabo.
Rdeči kolobusi iz vrst opic živijo samo še v gozdu Jozani na tanzanijskem Zanzibarju.
Kokosova palma lahko živi 100 let, rodna doba pa je 20 let.
Od leta 1830 dalje je vsako leto bilo na zanzibarskem trgu prodanih 10.000 do 30.000 sužnjev.
Ena najbolj sramežljivih živali na območju bibavice je hobotnica.
Največja želva do sedaj je bila iz vrst usnjače, težka kar 752 kg.
Pri nosorogu samo glava tehta 200 kg.
Noj, zebra in žirafa imajo tako močno brco, da z njo lahko ubijejo tudi leva.
Sorodnik afriškega noja je južnoameriški nandu in avstralski emu.
Divji slon poje 230 kg hrane in spije 125 litrov vode.
Največji poznani morski pes je meril 13 metrov in tehtal 15 ton.
Večina slonov spi stoje in le dve do tri ure dnevno.
Sloni se sporazumevajo tudi preko vibracij, ki jih povzročajo pri udarjanje s stopalom ob tla.
Najmlajša mati na svetu je bila 5-letna Lina iz Peruja.
Morski pes plava s povprečno hitrostjo 3 km/h ter maksimalno 95 km/h.
Znameniti svetnik Anton Padovanski je bil po rodu Portugalec.
Kače velikanke lahko pojedo tudi pumo, pekarija ali človeka. Tak obrok jim zadostuje za eno leto.
Italija je največja proizvajalka riža v Evropi.
Sloni hodijo po prstih, pod peto imajo debel sloj maščobe, ki ublaži pritiske teže na gleženj.
Giacomo Casanova veliki lomilec ženskih src je znal skoraj vse tedanje evropske jezike ter je bil najbolj razgledana osebnost 18. stoletja.
Krokodili imajo za nogometno žogo velik želodec, zato jedo malo in velikokrat.
Nekaterim plamencem (flamingo) se barva spreminja glede na vrsto prehrane.
Samo eno potovanje Marca Pola je trajalo 24 let, prepotoval pa je 24.130 km po Daljni Aziji.
Sunset Africa
Sunset Africa
SUNSET AFRICA LTD.
P.O.BOX 14546
ARUSHA, TANZANIJA
Tel: 00386-41-805-962 www.sunsetafricasafari.com
Sunset Peru
Sunset Peru
SUNSET PERU LTD.
Skype:
"sunsetperulimited"
Messanger, e-mail:
#EM#696f646c447673697b6c7e7b697f7b63797c7b67717138747774#EM#
Tel: 0051-84-255-305
GSM: 0051-84-984-702-307
www.sunsetperulimited.com
Viking
TA VIKING,
turistična agencija d.o.o.

Tržaška 2, 1000 Ljubljana
(01) 542 02 25
#EM#696f646c44716771616263656b237d66#EM#
01/542 02 25 01/542 02 25 01/542 02 25
Fax: 01/542 02 26
GSM: 040/233 959
E-pošta: #EM#696f646c44716771616263656b237d66#EM#

Cites
PERUPo inkovskih potehindividualni odhodi, prilagodimo program
LIMA- PISCO- NP PARACAS- BALLESTAS OTOKI- HUACACHINO- NAZCA- AREQUIPA- TRADICIONALNA GLASBA IN PLESI- KANJON COLCA- PUNO- JEZERO TITIKAKA- UROS OTOKI- AMANTANI- TAQUILE- CUSCO- OLLANTAYTAMBO- URUBAMBA- GORSKE SOLINE- MACHU PICCHU- PISAC- AMAZONSKO OBMOČJE
Odhod:
kadarkoli po 21.10.2019

Vodi:
    lokalni spremljevalec


1.-2. dan: Ljubljana- Lima
Dopoldan let iz enega izmed evropskih letališč, nato s prestopanjem let proti Južni Ameriki – perujskemu glavnemu mestu Lima, kamor boste prispeli v popoldanskih ali večernih urah. Lokalni spremljevalec z odličnim poznavanjem Peruja in dobrimi organizacijskimi sposobnostmi vas bo počakal na letališču ter poskrbel za prevoz do hotela in nastanitev v strogem centru mesta. Orientacijski ogled perujske milijonske prestolnice, ki jo je leta 1535 ustanovil Francisco Pizzaro in ima prvotno ime »mesto kraljev«. Sprehodili se boste po vedno živahni glavni nakupovalni ulici, ki je hkrati peš cona, vse do Trga San Martina, ki je bil v 19. stoletju skupaj s Simonom Bolivarjem največji borec za perujsko neodvisnost izpod španske krone. Postanek na Glavnem trgu, kjer se bohoti Vladna palača, nekoč rezidenca Francisca Pizzara, škofijska palača, najpomembnejša stolnica v državi kot tudi Mestna hiša ter številne nekdanje kolonialne stavbe. Popoldne daljši sprehod po Mirafloresu - nekoč eno prvih naseljenih območij v Limi, v 19. stoletju eno bolj zaspanih turističnih točk, danes pa živahno turistično območje z lepo obalno sprehajalno stezo, čudovitimi klifi, številnimi hoteli, restavracijami in bari, za vsakogar nekaj. Povratek v center mesta Lima. Po pokušini perujske nacionalne pijače ter nekaterih pouličnih prigrizkov se boste odpravili na počitek. Nočitev.

3. dan: Lima
Po zajtrku boste obiskali frančiškanski samostan ter znamenite katakombe, ki so bile prvo javno pokopališče v Limi. Vpogled v nekdanjo čezmorsko trgovanje, ki je v Peru prinesla številne cenjene španske izdelke kot so npr. seviljske keramične ploščice, izjemno zbirko knjig, zemljevidov, rokopisov. Tu najdemo tudi samostoječi leseni strop mavrskega stila, južnoameriško verzijo Zadnje večerje, dela Rubensove šole, Pizzarov leseni balkon in številne druge dragocenosti. Spoznali boste tudi tržnico s tipičnimi perujskimi obrtniškimi izdelki, poiskali okarino, "deževnico", like Moche kulture itd.. Sledi ogled muzeja inkvizicije ter seznanitev s prodorom katoliške vere v tradicionalno življenje Perujcev. Ogled privatne zbirke predmetov iz zlata in zbirke orožja (nekdaj last Pinocheta, lady Diane in Charlesa, Napoleona), ki slovi kot najboljša na svetu ter nudi vpogled v najbolj nenavadne načine bojevanja. Pozno popoldan vzpon na razgledno točko San Cristobal, odkoder so razvidne neverjetne razsežnosti prestolnice. Nočitev.

4. dan: Lima- NP Paracas- Pisco
Vožnja z avtobusom čez vsakodnevni prometni vrvež prestolnice, kjer ne manjka raznovrstnih prevoznih sredstev, pouličnih prodajalcev kot tudi tistih, ki se gnetejo na križiščih med vozili in ponujajo voznikom in potnikom vse od pilice za nohte do hrane in pijače. Pot vas bo vodila na jug Peruja skozi puščavo, ki je nastala kot odraz nenavadnega pojava v perujskem morju. Na poti boste videli številna barakarska naselja okoli prestolnice, puščavske naselbine, piščančje farme, volitveno propagando itd.. Gre za najbolj znano perujsko vinorodno območje in kraje, kjer je največ črnske populacije v celotni državi. Popoldan boste obiskali Nacionalni park Paracas, ki je dobil ime po Paracas kulturi in njenih najbolj dovršeno stkanih tekstilnih izdelkih. V parku je možno videti čudovite klife in več tipov puščave, z malo sreče pa tudi flaminge. Sprehodili se boste do Tihega oceana, si pogledali posledice potresa leta 2007, nekdanjo naravno stolnico ter postavili svojo puščavsko "piramido". Večerja v prijetnem ribiškem zalivu. Vožnja do mesteca Pisco, pomembnega pristanišča in izhodišča za ogled pestre perujske favne. Nočitev.

5. dan: Pisco- otoki Ballestas- Ica- Huacachino- Nazca
S čolni se boste odpeljali proti otokom Ballestas, kjer zasidranje ni mogoče, lahko pa boste z vožnjo okoli otoka opazovali nešteto morskih levov, kormoranov, rakovic, pelikanov, strmoglavcev itd. Z malo sreče boste videli tudi maloštevilne pingvine, ki so sem zašli s hladnim Humboldtovim tokom ter z malo sreče tudi igrive delfine. Obiskali bomo peščene sipine Huacachina in vasico sredi puščave, kjer boste izvedeli več o puščavskem delu Peruja, oazah in življenju v puščavi. Prosto za deskanje po pesku ali divjo vožnjo po strmih sipinah. Vzpon na rob peščene sipine s čudovitim pogledom na oazo, jezero kot tudi Ico in njeno okolico. Pozno popoldan vožnja do znamenite Nazce, kjer boste dan zaključili s pokušino perujskega vina. Nočitev.

6. dan: Nazca- Arequipa
Čaka nas izjemno doživetje. Panoramski polet nad puščavo v okolici Nazce ter ogled risb Nazca (doplačilo). Gre za ogromne risbe sredi puščave, dobro vidne le iz zraka. Njihov nastanek in pomen je nedorečen, naj bi bile delo kultur Paracas in Nazca. Izjemne so predvsem zaradi velikosti, saj nekatere dosegajo tudi 100 in več metrov. Vseh skupaj jih je preko 70. Po končanem letu se bomo odpravili na poldnevni izlet do grobnic Chauchilla. Gre za območje ob reki, kjer so roparji izpraznili številne grobnice, pobrali in prodali kar je bilo vrednih predmetov, mumije pa odvrgli in območje zapustili. Danes so odprte grobnic s številnimi mumijami izjemen dokaz življenja Nazca civilizacije. Sledil bo obisk delavnice keramike, kjer si boste si ogledali postopek izdelave keramike starih kultur. Obiskali boste tudi nekdanjega rudarja, ki vam bo pokazal skrivnosti postopka pridobivanja zlata. Nočna vožnja do Arequipe, ki se nahaja na 2325 metrih nadmorske višine.

7. dan: Arequipa (ogled mesta)
V jutranjih urah prihod v Arequipo, nastanitev, nato ogled tako imenovanega "belega mesta" in njegovih znamenitosti. Ogled muzeja, kjer hranijo mumijo »Juanito«, ki so jo antropologi odkrili leta 1995 pri vulkanu Ampato in je najbolj ohranjen dokaz človeškega žrtvovanja Inkov. Pogledali si boste kratek film, osebne predmete Juanite kot tudi drugih otrok, ki so bili žrtvovani skupaj s Juanito. Obiskali boste največjo živilsko tržnico in se pustili razvajati ob pokušini kulinaričnih specialitet, perujskih slaščic in raznovrstnega sadja. Pot vas bo vodila do reke Čili ter zanimivega frančiškanskega samostana. Frančiškani so že od nekdaj znani kot misijonarji, ki so poleg misijonarskega dela ogromno časa namenili zbiranju tradicionalnih inštrumentov, obleke, kmetijskih pripomočkov itd. Obiskali boste amazonsko razstavo, si pogledali obsežno zbirko amazonskih živali. Obiskali boste tudi izjemno knjižnico zavidljive starosti in neprecenljivih starih izvodov znanih knjig in rokopisov. Nočitev.

8. dan: Arequipa (ogled mesta)
Po zajtrku možnost ogleda samostana Santa Catalina, ki je eden najlepših kolonialnih verskih objektov v Peruju s skupno površino 20.000 m². Gre za mističen tempelj, kjer nune niso imele stikov z zunanjim svetom. Zaprte v mestu znotraj mesta so preživele vse svoje življenje. Popoldne prosta za samostojno raziaskovanje mesta, tržnic in mestnega utripa. Nočitev.

9. dan: Arequipa- kanjon Colca
Dvodnevni izlet v enega najglobljih perujskih kanjonov- kanjon Colca boste začeli v okolici Arequipe, kjer se boste oskrbeli s kokinimi izdelki kot so kokini piškotki, kokini bonboni ali kar kokinimi listi ter drugimi priboljški z veliko vsebnostjo glukoze. Po mnenju mnogih naj bi tovrstni izdelki bili v veliko pomoč na višinskih predelih, kjer je zrak nekoliko redkejši. Na poti boste z malo sreče videli sorodnika činčile tako imenovanega vizkača. Pred vami se bo odprl pogled na številne vulkane, ki obkrožajo vulkansko mesto. V naravnem rezervatu boste videli črede vikunj, alpak in lam, čaka vas prvo srečanje z Indijanci in njihovimi tradicionalnimi oblačili, kopanje v termalnih vodah ter v večernih urah zanimiva večerja v prijetnem ambientu s predstavo tradicionalnih andskih plesov ter značilno glasbo Andov.

10. dan: kanjon Colca- Arequipa

Zgodaj zjutraj se boste odpravili ob kanjonu Colca čez številne vasice, krajši postanek v eni izmed njih, nato vse do Kondorjevega križa, kjer boste strpno čakali, da se kralji andskega neba, znameniti kondorji odpravijo na jutranji polet ter iskanje hrane. Kondorji so izjemni jadralci, ki najbolje od vseh ptic izkoriščajo vetrove za svoje letenje. Izvedeli boste kako zvesti so kondorji, koliko jim pomeni družinsko življenje in naraščaj kot tudi kaj naraje jedo. Vožnja po razgibani pokrajini polni predinkovskih in inkovskih teras, obisk tipičnih vasic, postanek v regionalnem središču Chivay, zelo okusno kosilo s številnimi dobrotami, nato vožnja nazaj čez najvišji prelaz na vaši poti (4900 metrov) v Arequipo. Nočitev v Arequipi.

11. dan: Arequipa- Silustani- Puno
Po zajtrku vožnja do prestolnice perujskih plesov Puna, ki leži neposredno ob najvišje ležečem plovnem jezeru Titicaca. Jezero Titicaca je največje jezero nad 2000 metrov nadmorske višine. Po kosilu boste obiskali zanimivega domačina, ki ves svoj prosti čas namenja izdelovanju ročnih izdelkov iz totore. Ogledali si boste muzej, kjer so predstavljeni modeli različnih trstičnih čolnov - bals. Vožnja v okolico Puno, kjer domačini živijo v preprostih iz blatne opeke grajenih hišah. Pred hišami sušijo znamenito trstičje - totoro ter jo povezujejo v snobe, iz katerih kasneje delajo žimnice, čolne itd. Popoldan boste obiskali nenavadne grobnice inkovskih in predinkovskih kultur ob andskem jezeru Umayo. Na bližnji domačiji boste pogledali kako živijo domačini na podeželju, kako imajo urejene domačije ter se jim pridružili pri popoldanskem prigrizku. Nočitev.

12. dan: Puno- jezero Titicaca- otoki Uros in Amantani
Po zajtrku se boste podali na malce avanturistično vožnjo z bicitaksiji do pristanišča. Barka vas bo zapeljala do nenavadnih slamnatih plavajočih otokov, kjer so stoletja živeli pripadniki plemena Uros, danes pa njihovo tradicijo ohranjajo priseljena plemena. Otoki so narejeni iz lokalne vrste trstičja, hoja po njih pa spominja na vodno posteljo. Domačini na otokih še vedno nosijo tradicionalna oblačila ter se preživljajo z ribolovom. Popeljali se boste s slamnatim čolnom na vesla na sosednji otok. Ob prihodu na otok Amantani vas počakajo domačini in vas odpeljejo na svoje domove. Krajši počitek in vzpon na razgledno točko otoka. Zvečer zabava v družbi domačinov v ritmih njihove glasbe. Večerja in nočitev pri posameznih družinah.

13. dan: Amantani (jezero Titicaca)- Taquile- Puno

Po zajtrku slovo od družin, zbor v pristanišču in nadaljevanje poti proti otoku Taquile, kjer ljudje še vedno nosijo tradicionalna oblačila. Ženske delajo na poljih, moški pa hodijo po otoku in med hojo pletejo puloverje, ki jih je moč tudi kupiti. Prosto za kosilo. Možnost vzpona na najvišji vrh s čudovitim razgledom na okoliške otoke, razsežnost jezera kot tudi zasnežene vrhove na bolivijski strani. Sprehod čez otok na drugo stran, kjer bo čakala vaša barka za vrnitev v Puno, kamor boste prispeli popoldan. Nočitev.

14. dan: Puno- Cusco
Na panoramski vožnji z avtobusom proti Cuscu boste opazovali lepote andskih gora, črede lam in alpak, način poselitve in gradnje ter način življenja. Pot od Puna do Cusca se šteje za eno najlepših v Peruju. Popoldan orientacijski ogled Cusca. Ogled je odvisen od prihoda avtobusa iz Puna. Obiskali boste stiščišče 4 cerkva, nekdanjo središče inkovskega imperija, številne impresivne inkovske zidove, tržnico, si pogledali lokalno ponudbo ročnih izdelkov, kulinarike in še in še.

15. dan: Cusco- Mavrična gora- Cusco
Odhod iz hotela ob 5:30 ali ob 06:00 uri zjutraj, prevoz do skupnosti CUSIPATA, približno 1,5 ure po asfaltirani cesti, potem še nadaljne pol ure po bolj lokalni cesti vse do vaške skupnosti CHILLIHUANI, na poti bomo lahko občudovali barvite kraje kot je TINTINKO in RIO TIGRE, občudovali bomo lahko goro SURINA ter se po opravljenih formalnostih na kontrolni točki, odpravili na zaslužen zajtrk. Po zajtrk še 20 minut vožnje po neasfaltirani lokalni cesti, nato nadaljujejo pot peš, kar pri povprečni kondiciji vzame približno uro in pol časa. Ko pridemo na višino 5200 metrov nadmorske višine, lahko občudujemo odlično panoramo in pogled na Rdečo dolino y Mavrično goro ter manjša jezera. Vzeli si bomo čas za počitek in razlago našega vodnika. Tudi spust traja približno uro in pol, kjer nas bo čakalo naše vozilo, s katerim se vrnemo v restavracijo na kosilo, nato vožnja v Cusco. Prihod v Cusco je predviden za 17 uro popoldne.

16. dan: Cusco- Ollantaytambo- Agua Calientes
Zajtrk. Tokrat vas bo pot vodila v tako imenovano Inkovsko sveto dolino. Vaš prvi postanek bo v vasici Chincero, kjer se so ohranile izjemne terase, s katerimi so Inki ustvarili različne klimatske pogoje in tako gojili pestro paleto kmetijskih pridelkov. Odpeljali se boste na razgledno točko s čudovitim pogledom na gorske soline, ki so jih uporabljali že Inki v 15. stoletju ter tudi na prekrasne andske vrhove v okolici. Časa bo dovolj za sprehod med bazeni s soljo. Na poti v Ollantaytambo še kratek postanek pri svetovno znanem izdelovalcu keramike, ogled njegove delavnice ter izdelkov. V kolikor vam bo čas dopuščal še ogled inkovske trdnjave v Ollantaytambo, nato vožnja v termalno središče Agua Calientes, ki se je razvil odkar so odkrili Machu Picchu. Prosto za večerjo v Agua Calientes. Nočitev.

17. dan: Machu Picchu- Agua Calientes

V zgodnjih jutranjih urah odhod peš ali z avtobusom do znamenitega prelaza, kjer se vam bo odprl pogled na svetovno čudo Machu Picchu - ruševine znamenitega templja svetovnega slovesa. Voden ogled po ostankih nekdanjega središča, s številnimi skrivnostnimi zgodbami, ki jih boste skupaj poskušali razvozlati. Machu Picchu je mistično mesto, ki s svojo lego nad pečinami ne pusti nikogar ravnodušnega. Možno se bo povzpeti na bližnji hrib z razgledom na Machu Picchu in dolino Urubambe ali do Sončevih vrat. Popoldan spust nazaj v Agua Calientes, čas za kosilo. Nočitev v Agua Calientes.

18. dan: Agua Calientes- Santa Teresa- Cusco
Po zajtrku se bomo z lokalnim vlakom odpravili do postaje Hidroelectrica, od tu nadaljujemo pot z lokalnim prevozom ali taksijem vse do precej oddaljenih term Santa Teresa. Prosti čas za kopanje in sproščanje v termah. V začetku popoldneva povratek z vlakom v Agua Calientes, kjer bomo počakali na povezavo za Cusco. Po večurni vožnji čez Sveto dolino prihod v Cusco in nočitev.

19. dan: Cusco- Pisac- Cusco
Slikovita vožnja čez pokrajino do mesteca Pisac. Obisk nekdaj pomembnega mesta inkovske države. Dve urni sprehod po posameznih delih naselja ter spust nazaj v Pisac. Oglede boste končali na razgledni točki s katere je lep pogled na utrdbo Sacsayhuaman. Utrdba je nenavadna, ker je zgrajena iz masivnih več tonskih kanitih blokov ter v obliki puminih krempljev. To je bilo središče zadnje bitke med Španci in Indijanci, ko je vladar Manco Inka dokončno pobegnil v »Sveto dolino«. Nočitev.

20. dan: Cusco (dodaten dan za raziskovanje mesta)
Zajtrk. Dan bo namenjen raziskovanju mesta in mestne okolice. Podali se bomo v okolico mesta do spomenika Jezusu s čudovitim razgledom na Cusco, od tam na raziskovanje izjemno velike najdbe Sacsayhuaman ali Krempljev, ki jih simbolizira ogromno inkovsko obzidje. V Cuscu se bomo sprehodili do zanimivega predela San Blas, si pogledali tempelj San Blas in mojstrovino rezbarskih rok - izjemno prižnico, ki je navdušila še vsakega zahtevnega obiskovalca. Pokukali bomo v glavno stolnico v središču Cusca. Na poti čez mesto se bomo povzpeli na stolp s podobo enega izmed inkovskih vladarjev, se sprehodili čez enega najbolj bogatih inkovskih muzejev Inca Museo ali Qoricancha ter zvečer obiskali glasbeno- plesno predstavo s tradicionalnimi perujskimi plesi. Nočitev Cusco.

21. do 24. dan: Nacionalni park Manu (območje Amazonke in pragozda)
Na poti do NP Manu, ki ga je leta 1977 UNESCO vpisal v svetovno dediščino, si boste pogledali predinkovske ostanke in kolonialno mesto Paurcartambo. Na poti do parka vas bodo spremljali številni slapovi in kanjoni. V samem parku se boste na pot podali s čolni in peš, se seznanili z insekti, zdravilnimi rastlinami, drevesnimi vrstami, plazilci in sesalci amazonskega območja. Obiskali boste jezero, kjer domuje črni kajman (vrsta krokodila). NP Manu je naravni raj saj premore kar 220 vrst dreves na enem hektarju, medtem ko jih Evropa premore le 20. Je dom velike vidre, ozelota, jaguarja, južnoameriškega medveda, tapirja, 13 vrst primatov ter 1000 vrst ptičev.

25. dan: Cusco- Lima
Transfer na letališče v Cuscu in polet v Limo, prosto popoldne, nastanitev v Miraflores.

26. dan: Lima- Ljubljana
V zgodnjih jutranjih urah slovo od Peruja. Let s prestopanjem ter srečen prihod domov.


Cena z odličnim lokalnim turističnim spremljevalcem:

2.160 € na osebo (pri minimalno 4 potnikih)

Zgodnje prijave!
Pogoj za zagotovitev predvidene cene letalske karte, cene potovanja in kvalitetne izpeljave programa je pravočasna prijava potnikov!

Cena vključuje (1700€):
• letalsko vozovnico na relaciji Cusco - Lima,
• avtobusne prevoze v Peruju (medkrajevni avtobus),
• železniške prevoze v Peruju,
• nočitve v dvoposteljnih sobah z zajtrkom v hotelih 3* v centru mesta,
• 1 x nočitev pri domačinih v zasebnih dvoposteljnih sobah (otok Amantani),
• vse vstopnine predvidene po programu,
• vse oglede po programu,
• izlet na Machu Picchu,
• vožnjo s čolnom na jezero Titicaca, obisk otokov Amantani in Taquile,
• izlet na otoke Uros,
• izlet v NP Paracas in na otoke Ballestas,
• izlet v kanjon Colca (večerja in ogled tradicionalnih plesov),
• 4-dnevni izlet na Amazonsko območje, NP Manu (obroki od večerje prvi dan, do zajtrka zadnji dan),
• 12 x večerjo,
• storitve lokalnih vodnikov (Colca, Amantani, Machu Pichu, Amazonka),
• angleško govorečega spremljevalca na celi poti od Lime do letališča v Cuscu,
• profesionalno organizacijo in izvedbo potovanja ter DDV;

Po spremembi programa je vključeno tudi (450€):
• 7 dodatnih nočitev,
• vstopnine (Santa Catalina, San Blas, Inca Museo, Sacsayhuaman, razgledni stolp),
• enodnevni izlet Mavrična gora,
• poldnevni izlet Santa Teresa,
• poldnevni izlet Chauchilla (Nazca),
• strošek turističnega spremljevalca (1 dan Arequipa, 3 dni Cusco),
• glasbeno- plesna predstava Cusco (tradicionalni plesi);


Cena ne vključuje:
• mednarodne letalske karte do Lime in nazaj,
• letališke takse v Cuscu (cca.5 USD),
• izstopne takse 35 USD,
• vožnje s taksijem ali drugimi prevozni sredstvi po mestih,
• ostalih stroškov, napitnin, ki niso predvideni po programu,
• vse kar ni izrecno navedeno pod vključeno v ceno;

Doplačila (po želji):
• ob prijavi panoramski polet z letališko takso nad Nazca linije cca. 80 €,
• takoj ob prijavi zavarovanje rizika odpovedi
  (3,971% od vrednosti aranžmaja za osnovni paket),
• turistično zavarovanje z asistenco v tujini
  (18,64 € osnovni A paket, do 27,96 € za širši paket),
• enoposteljna soba 150 €,
• vstopnine za potovanje brez lokalnega turističnega spremljevalca (cca. 30 €);

Najmanjše število potnikov: 4


Opomba:
• Splošni potovalni pogoji in navodila za potovanje so sestavni del tega programa.
• Pridržujemo si pravico do spremembe cene v primeru sprememb v menjalniškem tečaju (izračun je bil narejen dne 18.04.2019).
• Pridržujemo si pravico do spremembe cene v primeru podražitev prevoza, letalskih storitev in/ali letaliških taks.
• Pridržujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov in izletov, pri čemer bosta vsebina potovanja in kvaliteta ostala nespremenjena.
• Pred potovanjem potniki prejmejo natančna in podrobna navodila (4 x A4 format, drobni tisk) za pripravo na potovanje z vsemi praktičnimi in koristnimi informacijami.
• Za individualno potovanje brez lokalnega turističnega spremljevalca vam naredimo samo rezervacije, pred potovanjem posredujemo vse pomembne informacije za lažje potovanje, vendar ste na potovanju sami, torej je potrebna določena mera popotniškega znanja, izkušenj in iznajdljivosti.

Organizator potovanja je Turistična Agencija Meridian d.o.o., Ljubljana.