Preberi več

Biser Karibov

Preberi več

Dežela glasbe, plesa in tobaka

Preberi več

HRVAŠKA
Prijava na e-novice
   Se strinjam
DVD S POTOVANJA!
ZA ZGODNJE PRIJAVE!
POPUST ZA SKUPINE!
ZANIMIVA DARILA ZA REDNE STRANKE!
KONTAKTIRAJTE NAS, Z VESELJEM VAM RAZLOŽIMO NAŠE UGODNOSTI!
Krokodili imajo za nogometno žogo velik želodec, zato jedo malo in velikokrat.
Samo eno potovanje Marca Pola je trajalo 24 let, prepotoval pa je 24.130 km po Daljni Aziji.
Nekaterim plamencem (flamingo) se barva spreminja glede na vrsto prehrane.
Giacomo Casanova veliki lomilec ženskih src je znal skoraj vse tedanje evropske jezike ter je bil najbolj razgledana osebnost 18. stoletja.
Sloni hodijo po prstih, pod peto imajo debel sloj maščobe, ki ublaži pritiske teže na gleženj.
Italija je največja proizvajalka riža v Evropi.
Kače velikanke lahko pojedo tudi pumo, pekarija ali človeka. Tak obrok jim zadostuje za eno leto.
Znameniti svetnik Anton Padovanski je bil po rodu Portugalec.
Morski pes plava s povprečno hitrostjo 3 km/h ter maksimalno 95 km/h.
Najmlajša mati na svetu je bila 5-letna Lina iz Peruja.
Sloni se sporazumevajo tudi preko vibracij, ki jih povzročajo pri udarjanje s stopalom ob tla.
Večina slonov spi stoje in le dve do tri ure dnevno.
Največji poznani morski pes je meril 13 metrov in tehtal 15 ton.
Divji slon poje 230 kg hrane in spije 125 litrov vode.
Sorodnik afriškega noja je južnoameriški nandu in avstralski emu.
Noj, zebra in žirafa imajo tako močno brco, da z njo lahko ubijejo tudi leva.
Pri nosorogu samo glava tehta 200 kg.
Največja želva do sedaj je bila iz vrst usnjače, težka kar 752 kg.
Ena najbolj sramežljivih živali na območju bibavice je hobotnica.
Od leta 1830 dalje je vsako leto bilo na zanzibarskem trgu prodanih 10.000 do 30.000 sužnjev.
Kokosova palma lahko živi 100 let, rodna doba pa je 20 let.
Rdeči kolobusi iz vrst opic živijo samo še v gozdu Jozani na tanzanijskem Zanzibarju.
Pri hijenah imajo tudi samice penis, ki je bolj navidezen kot za uporabo.
Rajski otok Zanzibar nima krokodilov.
Gepardi tečejo 120 km/h, a samo 20 sekund, kar zadostuje za uspešen lov.
Konkvistador Peruja Francisco Pizzaro je bil bratranec Hernanda Corteza, ki je osvojil Mehiko.
Pra-pra dedek kubanskega revolucionarja Che Guevare je bil podkralj v Peruju.
Sunset Africa
Sunset Africa
SUNSET AFRICA LTD.
P.O.BOX 14546
ARUSHA, TANZANIJA
Tel: 00386-41-805-962 www.sunsetafricasafari.com
Sunset Peru
Sunset Peru
SUNSET PERU LTD.
Skype:
"sunsetperulimited"
Messanger, e-mail:
#EM#696f646c447673697b6c7e7b697f7b63797c7b67717138747774#EM#
Tel: 0051-84-255-305
GSM: 0051-84-984-702-307
www.sunsetperulimited.com
Cites
NAMIBIJAČarobni cvet Afrikeizredno bogat program z Ribjim kanjonom
WINDHOEK- KANJON FISH RIVER- KOLMANSKOP- SOSSOUSVLEI- SWAKOPMUND- OBALA SKELETON- HIMBE- NP ETOSHA- WATERBERG PARK- GRMIČARJI- NP MUDUMU- VIKTORIJINI SLAPOVI
Odhod:
21 dni

Vodi:
    


1.- 2. dan: Ljubljana- Windhoek
Zbor potnikov na ljubljanskem letališču Brnik uro in pol pred odhodom letala. Polet preko enega izmed evropskih letališč v južno Afriko. Drugi dan popoldan prihod v glavno mesto Namibije- Windhoek. Krajši sprehod po mestu, kjer lahko srečamo predstavnike številnih ljudstev (Kavango, Herera, Damara, Owambo itd.) ter nemalo Evropejcev. Kratek ogled mesta, ki ima kot nekdanja nemška kolonija poleg afriškega še vedno tudi kolonialni videz.

3. dan: Windhoek- Ai-Ais
Pot nas bo vodila čez živinorejska območja, kjer se bomo seznanili z namibijskim gospodarstvom, naravnimi možnostmi za kmetijstvo ter težavami, ki pestijo tamkajšnje pridelovalce. Postanek na območju, kjer so številni nasadi sadnih dreves, krajši počitek nato nadaljevanje poti na skrajni jug države, kjer se nahaja največji afriški kanjon Fish river. Pravzaprav gre za dvojni kanjon, ki ga je ustvarila reka v več milijonih let.

4. dan: kanjon Fish River (največji afriški kanjon)
Dan bomo posvetili obisku kanjona Fish river, ki ga mnogi štejejo za drugega najglobjega na svetu, zagotovo pa je najglobji in največji kanjon v Afriki. Odpeljali se bomo na rob kanjona, obiskali razgledne točke, kjer bomo lahko občudovali 160 km dolgi in 27 km širok kanjon. Odpeljali se bomo vse do sotočja rek Fish in Orange, se spustili tudi v notranjost kanjona ter se naužili lepih razgledov na kanjon.

5.- 6. dan: Lüderitz- Kolmanskop- Sesriem

Zapustili bomo skrajni jug države in se podali mimo prepovedanega območja bogatega z diamanti vse do Lüderitza, kjer si bomo ogledali mesto ter se nato napotili v znameniti Kolmanskop ali mesto duhov. Kolmanskop je bilo nekoč pomembno mestece, ki se je razvilo z odkritjem diamantov v neposredni okolici. Danes diamantov ni več (vsaj ne na tem območju), prebivalci so hiše zapustili, vanje pa se je naselil puščavski pesek, ki daje občutek, da gre res za »mesto duhov«. Popoldan se bomo podali vse do namibijskega parka Namib- Naukluft.

7. dan: Sesriem- Sossousvlei
Dan bomo preživeli v najstarejši puščavi na svetu, ki se razteza 300 km daleč in pokriva območje večje od Slovenije. Gre za največjo namibijsko atrakcijo in kdor ne obišče znamenitih do 300 metrov visokih peščenih sipin Sossousvlei-ja, preprosto ni bil v Namibiji. Zapustili bomo vozne poti in se peš podali v puščavo ter na sipine, ki s svojimi veličastnimi razgledi preprosto vzamejo sapo. Izvedeli boste kako je puščava nastal in obstala neposredno ob Atlantski obali, kako kruta je za kakršnokoli življenje in hkrati kako neverjetno prilagodljiva so nekatera živa bitja, ki domujejo v puščavi Namib. Potrudili se bomo, da bomo v najstarejši puščavi sveta deležni tudi sončnega zahoda.

8. dan: gore Naukluft
Poskrbeli bomo, da se bo dan začel kar najlepše in ga popestrili z sončnim vzhodom nad rdečimi sipinami. Podali se bomo v gore Naukluft, kjer nas čaka sanjski enodnevni treking. Sprehodili se bomo ob reki Naukluft, naleteli na številne rečne tolmune, posedeli na rečnih bregovih ter si nabrali moči za vzpon na 1900 metrov, kjer nas bo za ves trud poplačal skoraj pravljični pogled na puščavo. Pri spustu v dolino nas bo pot vodila mimo ribnikov s trstičjem, še postanek ob čudovitem slapu in s tem zaključek enodnevnega trekinga.

9. dan: Swakopmund
Na poti do Swakopmunda, ki ima izrazit nemški kolonialni slog se bomo ustavili v dolini Welwitschia in si pogledali botanični čudež »welwitschie«, ki so v omenjeni dolini stare okoli 1000 let, doživijo pa lahko tudi 2000 let. Rastejo izredno počasi in prvi cvet dobijo šele po 20 letih uspešne rasti. So ekstremno dobro prilagojene na sušne puščavske predele. Dan bomo popestrili z obiskom lagune, kjer se zadržuje polovica vseh južno afriških flamingov ter številne druge ptice kot je vivek, ptice selivke itd. Popoldan krajši ogled namibijskega in južno afriškega počitniškega mesta številka ena- Swakopmunda.

10.- 11. dan: Swakopmund- Palmwag
Dopoldan bomo uživali v puščavski okolici Swakopmunda, se podali na sipine, najbolj pogumni pa se lahko odločijo tudi za deskanje po pesku (doplačilo). Obiskali bomo kolonijo morskih tjulnjev, se podali do ognjenih gora Brandberg, si pogledali znamenite skalne risbe, med drugim tudi najbolj znano »White Lady«. Pot nas bo vodila še do Petrified Forest z okamenelimi fosilnimi drevesnimi debli, ki naj bi bila stara 260 milijonov let ter do dobro poznanih petroglifov, ki slovijo kot najobsežnejša galerija prazgodovinskih risb na skalo v Afriki. S tem pa še ne bo zmanjkalo zanimivih trenutkov, saj se bomo odpravili do obale Skeleton in istoimenskega parka. Obala je zadnje počivališče za številne ladje, ki se sedaj vedno bolj pogrezajo v pesek in so žrtev razjedanja morskih valov.

12.- 14. dan: Nomadsko pleme Himbe
Obiskali bomo eno najbolj pisanih in najbolj pristnih afriških ljudstev. Himbe so nekoč pripadale nomadskemu ljudstvu Herero, danes pa se od njih precej razlikujejo. Živijo v najbolj odmaknjenih in neobiskanih delih Namibije, kamor so jih v preteklih stoletjih potisnila številčnejša in močnejša ljudstva. Njihov način življenja je izredno preprost, a tudi izredno zanimiv. Ženske nosijo le kratka krilca iz kozje kože ter ogromno nakita iz vseh možnih materialov. Pogledali si bomo njihova preprosta, zračna bivališča, se seznanili z načinom življenja, hierarhijo vaške skupnosti, prehranjevalnimi navadami, tradicijo, plesi itd. Himbe so ljudstvo, ki vsakomur ostane v spominu.

15.- 17. dan: Nacionalni park Etosha
Čas je za nove dogodivščine in prvi safari ter občudovanje afriških divjih živali, ki ga bomo izpeljali v enem najlepših in najbogatejših nacionalnih parkov na svetu. NP Etosha, na površini kot je naša domovina, ščiti 114 vrst sesalcev, več kot 340 vrst ptic, nešteto insektov ter tudi nekatere plazilce. V slani puščavi NP bomo opazovali slone, žirafe, zebre, južnoafriške gazele, orjaške kozobike, kuduje, noje, šakale, hijene, leve ter občasno tudi geparde in leoparde. V parku živi tudi ena izmed ogroženih vrst impal ter nosorog, ki je že nekaj časa na robu izginotja. V parku bomo preživeli tudi celo dopoldne drugega dne, nato pa se v popoldanskih urah odpravili na ogled znamenitih Hoba meteoritov, ki so jih odkrili leta 1920 in so največji meteoriti na svetu.

18. dan: Windhoek
Zgodaj popoldan vrnitev v Windhoek ter nočni polet proti domu. Potniki na 21-dnevni turi boste prenočevali v Windhoeku.

19. dan: Ljubljana (Viktorijini slapovi)
Potniki na krajši turi se bodo srečno vrnili domov. Ostali potniki bodo leteli do svetovno znanih Viktorijinih slapov.

20.-21. dan: Ljubljana (Viktorijini slapovi)
Na razpolago cel dan za ogled ene največjih afriških atrakcij. Slapovi so eni najbolj spektakularnih in najlepših na svetu. Obiskali jih bomo tako z zambijske kot zimbabwijske strani in se nato zvečer poslovili od naravnega čudesa ter se odpravili na letališče. Polni vtisov in lepih dogodkov se bomo pozno zvečer vrnili domov.

 

Informacije po ZVPot:
Ponujena kombinacija potovalnih storitev je turistični paket v smislu zakona, ki ureja varstvo potrošnikov. Zato boste upravičeni do vseh pravic EU, ki veljajo za turistične pakete. Podjetje TA Meridian d.o.o. prevzema polno odgovornost za ustrezno izvedbo turističnega paketa v celoti. Poleg tega podjetje TA Meridian d.o.o. v skladu z zakonom, ki ureja varstvo potrošnikov, zagotavlja jamstvo, da se v primeru njegovih likvidnostnih težav povrnejo vaša plačila in zagotovi vaš povratek, kadar turistični paket vključuje prevoz. Več informacij o ključnih pravicah iz zakona, ki ureja varstvo potrošnikov: Obrazec standardnih informacij za pogodbe o paketnem potovanju 

Organizator potovanja je Turistična agencija Meridian d.o.o., Ljubljana.