Preberi več

Biser Karibov

Preberi več

Dežela glasbe, plesa in tobaka

Preberi več

HRVAŠKA
Prijava na e-novice
   Se strinjam
DVD S POTOVANJA!
ZA ZGODNJE PRIJAVE!
POPUST ZA SKUPINE!
ZANIMIVA DARILA ZA REDNE STRANKE!
KONTAKTIRAJTE NAS, Z VESELJEM VAM RAZLOŽIMO NAŠE UGODNOSTI!
Krokodili imajo za nogometno žogo velik želodec, zato jedo malo in velikokrat.
Samo eno potovanje Marca Pola je trajalo 24 let, prepotoval pa je 24.130 km po Daljni Aziji.
Nekaterim plamencem (flamingo) se barva spreminja glede na vrsto prehrane.
Giacomo Casanova veliki lomilec ženskih src je znal skoraj vse tedanje evropske jezike ter je bil najbolj razgledana osebnost 18. stoletja.
Sloni hodijo po prstih, pod peto imajo debel sloj maščobe, ki ublaži pritiske teže na gleženj.
Italija je največja proizvajalka riža v Evropi.
Kače velikanke lahko pojedo tudi pumo, pekarija ali človeka. Tak obrok jim zadostuje za eno leto.
Znameniti svetnik Anton Padovanski je bil po rodu Portugalec.
Morski pes plava s povprečno hitrostjo 3 km/h ter maksimalno 95 km/h.
Najmlajša mati na svetu je bila 5-letna Lina iz Peruja.
Sloni se sporazumevajo tudi preko vibracij, ki jih povzročajo pri udarjanje s stopalom ob tla.
Večina slonov spi stoje in le dve do tri ure dnevno.
Največji poznani morski pes je meril 13 metrov in tehtal 15 ton.
Divji slon poje 230 kg hrane in spije 125 litrov vode.
Sorodnik afriškega noja je južnoameriški nandu in avstralski emu.
Noj, zebra in žirafa imajo tako močno brco, da z njo lahko ubijejo tudi leva.
Pri nosorogu samo glava tehta 200 kg.
Največja želva do sedaj je bila iz vrst usnjače, težka kar 752 kg.
Ena najbolj sramežljivih živali na območju bibavice je hobotnica.
Od leta 1830 dalje je vsako leto bilo na zanzibarskem trgu prodanih 10.000 do 30.000 sužnjev.
Kokosova palma lahko živi 100 let, rodna doba pa je 20 let.
Rdeči kolobusi iz vrst opic živijo samo še v gozdu Jozani na tanzanijskem Zanzibarju.
Pri hijenah imajo tudi samice penis, ki je bolj navidezen kot za uporabo.
Rajski otok Zanzibar nima krokodilov.
Gepardi tečejo 120 km/h, a samo 20 sekund, kar zadostuje za uspešen lov.
Konkvistador Peruja Francisco Pizzaro je bil bratranec Hernanda Corteza, ki je osvojil Mehiko.
Pra-pra dedek kubanskega revolucionarja Che Guevare je bil podkralj v Peruju.
Sunset Africa
Sunset Africa
SUNSET AFRICA LTD.
P.O.BOX 14546
ARUSHA, TANZANIJA
Tel: 00386-41-805-962 www.sunsetafricasafari.com
Sunset Peru
Sunset Peru
SUNSET PERU LTD.
Skype:
"sunsetperulimited"
Messanger, e-mail:
#EM#696f646c447673697b6c7e7b697f7b63797c7b67717138747774#EM#
Tel: 0051-84-255-305
GSM: 0051-84-984-702-307
www.sunsetperulimited.com
Cites
JUŽNA AMERIKACelina nepozabnih biserovnepozabno potovanje, največji zakladi
RIO DE JANEIRO- SLAPOVI IGUAÇU- ATACAMA- SAN PEDRO- BOLIVIJSKI ALTIPLANO- NP LAUCA
Odhod:
17 dni

Vodi:
    


1.- 2. dan: Ljubljana- Rio de Janeiro (Brazilija)
Zbor potnikov, transfer v Benetke ali eno izmed bližnjih evropskih letališč, kjer moramo biti vsaj 3 ure pred odhodom letala. Polet z vmesnim prestopanje proti Južni Ameriki- celini nepozabnih biserov. Drugi dan zgodaj zjutraj prihod v svetovno znani Rio de Janeiro. Transfer do nastanitve ter krajši počitek. Popoldan prvi orientacijski sprehod po mestnih ulicah, obisk znamenite plaže Copacabana ter vzpon na razgledno točko s čudovitim pogledom na brazilski biser- Rio de Janeiro.

3. dan: Rio de Janeiro
Enodnevno raziskovanje dnevnega in nočnega utripa Ria nas bo pripeljalo do spoznavanja vedno novih obrazov Ria. Odpravili se bomo na večurni peš ogled najlepšega dela mesta z najlepšimi arhitekturnimi primerki, zabavali se bomo ob številnih zgodbicah iz življenja v Riu, doživeli utrip mestnih ulic, peščenih plaž, se pregovarjali s pouličnimi prodajalci, se naužili tropskega sonca ter se polni vtisov mestnega vrveža odpravili v pravi tropski gozd nacionalnega parka Tijuca v neposrednem zaledju Ria, kjer nam bo prijetno ob povsem drugačnem utripu in sicer utripu narave, slapov, gozda, ptičjega petja itd.

4.- 5. dan: slapovi Iguaçu
Ljubitelje naravne dediščine pa namesto spoznavanja Ria čaka polet na argentinsko-brazilsko mejo ter dvodnevni obisk za mnoge najlepše naravne dediščine na svetu- slapov Iguaçu. Vseh slapov je 245 in dosegajo širino 4km ter so sestavni del svetovne dediščine UNESCA. Fenomenalne slapove Iguaçu in istoimenski park si bomo ogledali tako iz argentinske kot tudi brazilske strani ter se podali z raftom na reko ter tako videli »svetovni biser« z vseh zornih kotov.

6. dan: Rio de Janeiro- Čile
Odpravili se bomo na zahodno stran Južne Amerike odkrivati nove bisere raznovrstne južnoameriške celine. Čaka nas mednarodni polet na zahodno obalo ter notranji polet na rob perujsko-čilske puščave Atacama.

7. dan: San Pedro de Atacama
Dan bo namenjen krajšemu raziskovanju čilskega obalnega območja ter vožnji v osrčje puščavskega fenomena. Puščava Atacama leži ob morju pa vendar je skupaj z afriško puščavo Namib najbolj suh predel na svetu. Puščavski biser San Pedro de Atacama (2440 m.n.v.) z hišami in cerkvijo iz adob, bo naš gostitelj ter izhodišče za nove dogodivščine. Pozno popoldan ogled muzeja z arheološkimi ostanki indijanskih kultur, tekstila, keramike, mumij, deformiranih lobanj in še in še.

8.- 9. dan: puščava Atacama
Dva dni bomo raziskovali čudovito okolico San Pedra de Atacama, se podali do jezera Chaxa, kjer se hranijo flamingi, po katerih se naravni rezervat tudi imenuje. Obiskali bomo tradicionalno indijansko vasico in najvišje ležeče gejzirje na svetu, kjer tvorijo vodne kapljice in z minerali obogatena puščava prav magične barve. Uživali bomo v spektakularni pokrajini doline De la Luna, katere izgled daje občutek, da si res na Luni ter pred zaključkom dneva počakali na svojstven sončni zahod.

10.- 12. dan: pozabljena Bolivija (JZ del)
Čaka nas tridnevno odkrivanje najbolj odročnih delov Bolivije, ki skrivajo nešteto biserov. Na poti, ki je pravi raj za avanturiste, bomo odkrivali ene najrevnejših delov na svetu, ki nas bodo nagradili z lepoto neskončne slane puščave, pogledi na številne enkratne ter pogosto zasnežene vulkane, na termalne izvire, kjer se boste lahko kopali, modrozeleno jezero Verde, rdeče Colorada ter številna druga jezera (Salama...), gejzirje (Sol de mañana), raznovrstno floro in favno, raznobarvne minerale in jezerske alge, ki dajejo pokrajini biserni izgled ter kjer boste zaman iskali številne sledi človeka. Obiskali bomo tudi znamenito slano puščavo De Coipasa, naravni rezervat Edvardo Auaroa ter si ogledali hotel, ki je od temeljev do strehe zgrajen iz ogromnih kock soli.

13. dan: bolivijski Altiplano
Prečkali bomo bolivijski altiplano in si na poti do čilske meje ogledali zbirko zgodovinskih parnih lokomotiv in vagonov, obiskali gorske soline, si pobliže pogledali postopek pridobivanja ogromnih kock soli, iz katerih kasneje izdelujejo pohištvo kot so mize, stoli itd., umetnine, kipce lam, vikunj in še marsikaj. Občudovali bomo Ojos del Salar, kjer mrzla podtalnica povzroča nenavadno »erupcijo« ter se sprehodili po t.i. »otoku kaktusov« sredi snežno bele slane puščave. Dan bomo zaključili z obiskom težje dostopnega in zato redko obiskanega nacionalnega parka Isluga, ki se poleg naravnih lepot lahko pohvali tudi z najbolj ohranjeno indijansko tradicijo v Čilu.

14.- 15. dan: Nacionalni park Lauca (Čile)
Pot nas bo vodila v naravni rezervat Las Vicuñas, kjer je možno videti vikunje in južnoameriško verzijo noja- nanduje. Od tam pa do NP Lauca, ki je eden najbolj spektakularnih parkov v Čilu, saj dosega od 3200-6340 metrov nadmorske višine ter zajema številne vulkane in jezera, kjer domuje več kot 150 vrst ptic, med njimi tudi veličastni kondorji. Tu prebivajo tudi južnoameriški kameloidi kot so lame, alpake, vikunje in guanaco ter druge divje živali kot so pume, lisice, vizkači itd. V parku bomo obiskali eno najvišje ležečih jezer na svetu- jezero Chungara, kjer se zadržujejo čilski flamingi. Ob jezeru bomo nakupovali ajmarske pletenine, se sprehodili po barviti vasici Putre obkroženi s terasami iz predinkovskega obdobja in se ustavili tudi pri znamenitih ogromnih kaktusih v obliki svečnika.

16.- 17. dan: Čile- Rio de Janeiro- Ljubljana
Ob koncu čudovitega potovanja, srečna vrnitev nazaj domov. 

Informacije po ZVPot:
Ponujena kombinacija potovalnih storitev je turistični paket v smislu zakona, ki ureja varstvo potrošnikov. Zato boste upravičeni do vseh pravic EU, ki veljajo za turistične pakete. Podjetje TA Meridian d.o.o. prevzema polno odgovornost za ustrezno izvedbo turističnega paketa v celoti. Poleg tega podjetje TA Meridian d.o.o. v skladu z zakonom, ki ureja varstvo potrošnikov, zagotavlja jamstvo, da se v primeru njegovih likvidnostnih težav povrnejo vaša plačila in zagotovi vaš povratek, kadar turistični paket vključuje prevoz. Več informacij o ključnih pravicah iz zakona, ki ureja varstvo potrošnikov: Obrazec standardnih informacij za pogodbe o paketnem potovanju 

Organizator potovanja je Turistična agencija Meridian d.o.o., Ljubljana.